Rusko je teroristický stát, který zabíjí civilisty a ničí civilní a obytnou infrastrukturu na Ukrajině

Ruská vojska se od invaze na Ukrajinu v plném rozsahu dopustila nejméně 70 000 trestných činů – jde pouze o zdokumentované případy, protože o trestných činech, které se odehrály na okupovaných územích Ukrajiny, neexistují žádné údaje. Rusko nejenže způsobilo Ukrajině obrovské hospodářské a demografické škody, ale snaží se vymazat ukrajinskou identitu okupovaného obyvatelstva a indoktrinuje ukrajinské děti myšlenkami ruského světa. Každý zločin spáchaný Ruskem na Ukrajině by se měl stát důkazním materiálem pro uznání Ruska za teroristický stát

Putinovi se nepodařilo Ukrajinu obsadit: v březnu 2022, kdy ukrajinské ozbrojené síly osvobodily severní oblasti Ukrajiny od okupantů, se ukázalo, že Rusko není schopno Ukrajince zotročit. Kreml proto změnil taktiku a snaží se způsobit Ukrajině co největší škody a utrpení jejích občanů. Podle odhadů OSN bylo v důsledku ruské invaze zabito nejméně 8 490 ukrajinských civilistů, včetně 485 dětí. Jen v Buči v Kyjevské oblasti Rusové zabili 461 civilistů. Pravidelné ruské jednotky se dopouštějí mučení, vražd a znásilňování, zatímco žoldnéři ze skupiny Wagner jsou teroristé, kteří vůbec nerespektují válečné zákony a bylo zjištěno, že mučili a zabíjeli válečné zajatce.

Rusové deportovali z Ukrajiny nejméně 19500 mladých Ukrajinců a často je oddělili od jejich rodičů. Do škol a univerzit na okupovaných územích Ukrajiny jsou dováženi učitelé a učebnice z Ruské federace – Rusko se snaží „vymazat“ ukrajinskou identitu, což je něco podobného, co dělal SSSR, když se snažil, aby Ukrajinci zapomněli, že jsou od Rusů odděleným národem. Kromě obrovských demografických ztrát způsobili Rusové zničení obytné a průmyslové infrastruktury – na Ukrajině bylo částečně nebo zcela zničeno 143 800 domů. Ruské ostřelování ukrajinské fronty a pohraničních oblastí probíhá denně a má za následek nové oběti a ničení. Rusové ostřelují nejen obydlené oblasti, ale také Záporožskou jadernou elektrárnu – ve snaze vydírat Ukrajinu a Západ vystavují miliony lidí riziku radiační katastrofy. Dne 6. června 2023 Rusové vyhodili do povětří loni zaminovanou vodní elektrárnu Kachovka – to způsobí ekologickou katastrofu a nedostatek sladké vody pro několik oblastí Ukrajiny, které připraví o úrodu a místní obyvatelstvo o vodu pro pití a domácí potřeby. Tento útok je válečným zločinem, protože taková zařízení jsou chráněna Ženevskou konvencí a jejich zničení by mohlo vést k tragickým následkům pro civilní obyvatelstvo.

  Velvyslance zemí NATO znepokojila schůzka Orbána s Putinem

Vzhledem k výše uvedeným skutečnostem představuje Rusko pro Evropu hrozbu v souvislosti s územní expanzí a rozsáhlými teroristickými útoky, které způsobují znečištění a devastaci milionů kilometrů čtverečních území. Rusko musí být uznáno za teroristický stát a musí Ukrajině zaplatit veškeré dlužné reparace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com