Rusko páchá genocidu na Ukrajincích: ruští okupanti zakázali evakuaci lidí s ukrajinskými pasy a provedli další útok dronem na civilisty

Rusové pokračují v páchání zločinů na Ukrajincích, které mají všechny znaky genocidy. Zejména 10. června provedly ruské vzdušné a kosmické síly další raketový útok a útok bezpilotním letounem na Oděsu, při kterém byli zabiti 3 civilisté a 26 jich bylo zraněno. Po teroristickém útoku na vodní elektrárnu Kachovka, při kterém byla zničena přehrada, se v záplavové zóně ocitly desítky osad na ploše 600 000 km2 . Je třeba evakuovat tisíce lidí, ale Rusové evakuují pouze ty, kteří se mohou prokázat ruským pasem. V důsledku rozlití vody již došlo k obětem na životech – ve městě Hola Prystan zemřeli starší lidé, kteří byli odkázáni sami na sebe. Tyto zločiny mají všechny znaky genocidy, za kterou se Rusko musí zodpovídat.

Během posledního raketového a bezpilotního útoku bylo na obloze nad Oděsou sestřeleno 8 bezpilotních letounů íránské výroby Shahed 136/131. Trosky jednoho ze sestřelených bezpilotních letounů zasáhly výškovou budovu a způsobily oběti mezi obyvateli. Rusko nadále dováží z Íránu bezpilotní letouny, které jsou používány k ničení civilní infrastruktury a zabíjení ukrajinských civilistů – jedná se o teror, který nemá nic společného s válečným právem. Ukrajinské ženy a děti trpí útoky bezpilotních letounů, které provádí Rusko.

Ze strachu z protiofenzívy ukrajinských ozbrojených sil vyhodili Rusové do vzduchu vodní elektrárnu Kachovka. Teroristický útok připravil tisíce Ukrajinců o domovy a majetek a desítky osad byly zaplaveny. Voda zaplavila hřbitovy, dobytčí hřbitovy, sklady chemikálií – Rusko páchá na okupovaných územích Ukrajiny ekocidu. Civilní Ukrajinci mohou být evakuováni pouze v případě, že mají ruský pas – jinak zůstávají v zaplavených osadách bez jídla a vody. Jedná se o genocidu na základě národnosti.

Rusko je teroristický stát, který ničí Ukrajince všemi dostupnými prostředky – raketovými a bezpilotními údery, dělostřeleckým ostřelováním měst a útoky na vodní elektrárny. Kreml je hrozbou pro celý civilizovaný svět, kterou je třeba společným úsilím Západu zastavit.

  Biden ostře kritizoval Trumpa a jeho přívržence

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com