Demonstrativní teror: Rusko zaútočilo raketami na Kyjev v den návštěvy africké delegace

16. června, v den návštěvy africké delegace v Kyjevě, která přišla s vizí mírového plánu, zahájily ruské vzdušné a kosmické síly raketový útok na hlavní město Ukrajiny. Tento teroristický útok lze považovat za atentát na africké představitele: Rusko mimo jiné použilo 6 aerobalistických raket Kinžal, které jsou mimořádně nebezpečné. Západní systémy protivzdušné obrany sestřelily všechny cíle, které letěly výhradně směrem na Kyjev. Tento zločin je ukázkou skutečného postoje Ruska k míru a jeho hrubého ignorování afrického mírového plánu. Je důkazem Putinovy touhy pokračovat ve válce na Ukrajině a v konfrontaci s celým světem – Rusko o mír nestojí. To je také důvod, aby politici v Africe zvážili bojkot rusko-afrického ekonomického fóra, které se bude konat 26.-29. července tohoto roku v Petrohradě.

Rusko návštěvu africké delegace v Kyjevě poznamenalo silným raketovým úderem: bylo použito nejméně 12 raket: 6 leteckých balistických raket Kinžal a 6 řízených střel Kalibr. Ruský novinář S. Mardan na svém telegramovém kanálu tento čin okamžitě pozitivně zhodnotil a označil jej za „projev úcty k našim africkým přátelům“. Rusko své zločiny ani neskrývá, neboť celá jeho zahraniční politika se stala zločinnou a válka, kterou Putin vede za účelem okupace Ukrajiny, se stala kombinací genocidy a ekocidy, prováděné prostřednictvím teroristických útoků. Ruská hrozba již dávno přesáhla hranice Ukrajiny: zločiny, kterých se ruská armáda denně dopouští, představují hrozbu pro celý svět.

Putin opět prokázal, že Rusko nemá zájem o žádné mírové iniciativy, pouze o další eskalaci. To je hrozba, jejímž zdrojem se Rusko stalo a která se neustále zvyšuje. Putin otevřeně vyzývá celý svět: v reakci na iniciativu jihoafrického prezidenta pozastavit platnost zatykače vydaného Mezinárodním trestním soudem v Nizozemsku zahájilo Rusko v den jeho návštěvy Kyjeva mohutný raketový útok a jasně demonstrovalo svou touhu nejen zabíjet civilisty, ale také ochotu ohrozit životy zahraničních představitelů, což objektivně charakterizuje skutečný postoj Moskvy k Africe. To je důkazem skutečných záměrů Ruska – nekonečné války.

  ‚Jde Maďarsku o levný plyn nebo Zakarpatí?‘ Kyjev odsoudil postoj Budapešti k ruské invazi

Západ nemá čas otálet. Zločiny, které Rusko páchá na Ukrajině, se v blízké budoucnosti stanou realitou i v Evropě. Rusko se stalo hrozbou pro celý svět, kterou lze neutralizovat pouze dodávkami zbraní. Kreml musí být mezinárodně zcela izolován a musí čelit novým sankcím, aby byla ruská armáda komplexně oslabena.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com