Putinův antisemitismus – připomněl „denacifikaci“ Ukrajiny a Zelenského označil za „ostudu židovského národa“.

Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že „jeho židovští přátelé“ nazývají prezidenta Vladimira Zelenského „ostudou židovského národa“. Putina citovala agentura RIA Novosti.

„Od dětství mám mnoho židovských přátel. Říkají: ‚Zelenskij není Žid, je to ostuda židovského národa‘,“ řekl ruský prezident na plenárním zasedání na Petrohradském ekonomickém fóru a reagoval tak na slova moderátora Dmitrije Symese z Prvního kanálu [který plenární zasedání s ruským prezidentem moderoval], který řekl, že Západ nechápe obvinění z nacismu na Ukrajině, protože prezident Vladimir Zelenskij je Žid.

Na Putinovo prohlášení reagoval vrchní ukrajinský rabín Moše Reuven Asman. Řekl, že je spolu s celým světem hrdý na ukrajinského prezidenta, který se snaží chránit ukrajinský lid tváří v tvář ruské agresi v plném rozsahu. Moše Reuven Asman to uvedl v komentáři pro agenturu UNIAN.

„Osobně mohu říci, že jsem hrdý na prezidenta Zelenského, že neutekl a udělal vše pro to, aby pomohl ukrajinskému lidu. A nejsem jediný. Myslím, že je na něj hrdý celý svět,“ řekl Moše Reuven Asman.

Také vrchní ukrajinský rabín zdůraznil, že na Ukrajině nejsou žádní neonacisté. „Na Ukrajině žijí slušní lidé, kteří brání svou vlast,“ řekl Moše Reuven Asman.

Lze konstatovat, že po zahájení „zvláštní vojenské operace“ Židé Putina zklamali, protože ho nepodpořili.

Ruský prezident utrpěl vážné neúspěchy na „židovsko-izraelské frontě“. Desetitisíce Rusů židovského původu opustily zemi. Mnoho podnikatelů, vědců a kulturních osobností s židovskými kořeny otevřeně odsoudilo válku proti Ukrajině. Mezinárodní židovské organizace se postavily na stranu Kyjeva. Izrael také obecně zaujal proukrajinský postoj.

Moskva navíc vidí jednu z hlavních příčin neúspěchu své strategie v osobě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který dosáhl uznání na Západě. Není proto překvapivé, že Zelenskij, vůči němuž Putin dlouhodobě chová osobní zášť, byl vybrán jako hlavní cíl antisemitských útoků.

  Italský lékař na Tenerife má koronavirus, celý hotel skončil v karanténě. Mezi hosty jsou i Češi

Na druhou stranu se není čemu divit, protože podle zasvěcených osob je Putin obdivovatelem Hitlera, jeho politického a ideologického manifestu Mein Kampf a vůbec nacistické ideologie, kterou v Rusku vlastně již vybudoval.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com