Plíšková postoupila v Eastbourne, Nosková je ve 2. kole v Bad Homburgu

Česká tenistka Karolína Plíšková postoupila na turnaji v Eastbourne do druhého kola přes Belgičanku Elise Mertensovou. Linda Nosková v prvním kole v Bad Homburgu porazila Ukrajinku Katerynu Baindlovou.

Plíšková postoupila po skreči Mertensové v Eastbourne do 2. kola

Plíšková postoupila v Eastbourne po skreči soupeřky, Mertensová utkání za stavu 6:7, 6:3, 3:0 pro českou hráčka vzdala. Světová osmnáctka Plíšková zaznamenala první letošní úspěch na travnatém povrchu a vyhrála po čtyřech porážkách. V dalším zápase narazí na Rusku Darju Kasatkinovou, nebo Ukrajinku Anhelinu Kalininovou.

Z turnaje odstoupila Linda Fruhvirtová, která se do soutěže dostala jako lucky loser po neúspěchu v kvalifikaci. Nahradí ji krajanka Tereza Martincová, jež vyzve Američanku Madison Keysovou. Ze zdravotních důvodů nebude hrát v Eastbourne světová trojka a úřadující wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová z Kazachstánu. Na její pozici v pavouku se posunula Barbora Krejčíková, která zahájí turnaj proti Číňance Wang Si-jü.

Jednatřicetiletá Plíšková, která turnaj v Eastbourne v letech 2017 a 2019 vyhrála, si pomohla v utkání proti světové osmadvacítce devíti esy. Mertensová, která se dopustila 15 dvojchyb, skrečovala zápas po dvou hodinách a 18 minutách kvůli zranění levé kyčle.

Rodačka z Loun nezahájila utkání dobře a po ztraceném servisu ve čtvrté hře prohrávala později 1:4. Přestože dokázala vývoj srovnat a vynutit si zkrácenou hru, prohrála v ní 3:7. Ve druhé sadě už byla Plíšková na servisu stoprocentní a díky brejku v šestém gamu duel srovnala V rozhodujícím setu Mertensová přišla rychle dvakrát o servis a vzala si za stavu 0:3 pauzu na ošetření. O chvíli později duel vzdala.

Nosková v Bad Homburgu poprvé vyhrála na trávě

Nosková v prvním kole v Bad Homburgu porazila Baindlovou 6:2 a 7:5 a připsala si premiérové vítězství na trávě.

Osmnáctiletá Nosková se ho dočkala na druhý pokus. V prvním duelu na trávě minulý týden v Birminghamu podlehla ve třech setech Jeleně Ostapenkové z Lotyšska, které poté celý turnaj ovládla.

  Tenista Menšík postoupil v Dauhá přes Monfilse do prvního finále

Ve druhém kole v Bad Homburgu Nosková narazí na nasazenou dvojku Ljudmilu Samsonovovou z Ruska.

Výsledky tenisových turnajů

(řazeno podle výše dotace)

Turnaj v Eastbourne

(tráva, muži dotace 791.545 eur / ženy 715.032 eur):

Muži:

Dvouhra – 1. kolo:

Wolf (USA) – Etcheverry (6-Arg.) 6:2, 6:4, Báez (Arg.) – Borges (Portug.) 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra – 1. kolo:

Karolína Plíšková (ČR) – Mertensová (Belg.) 6:7 (3:7), 6:3, 3:0 skreč, Osoriová (Kol.) – Rogersová (USA) 6:4, 6:4.

 

Turnaj mužů v Palmě de Mallorca

(tráva, dotace 984.805 eur):

Dvouhra – 1. kolo:

Harris (JAR) – Zapata (7-Šp.) 6:2, 7:6 (7:2), Carballés (8-Šp.) – Ivaška (Běl.) 6:4, 1:6, 6:3, Safiullin (Rus.) – Šalbáj (Jord.) 6:1, 6:4, Kotov (Rus.) – Tu (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3, Eubanks – Michelsen (oba USA) 6:3, 6:7 (6:8), 7:5.

Turnaj žen v Bad Homburgu

(tráva, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo:

Nosková (ČR) – Baindlová (Ukr.) 6:2, 7:5, Šarífová (4-Eg.) – Friedsamová (Něm.) 4:6, 6:4, 7:5, Gračovová (8-Rus.) – Cristianová (Rum.) 6:2, 6:1, Fernandezová (Kan.) – Papadakisová (Řec.) 6:0, 6:1, Bronzettiová (It.) – Grabherová (Rak.) 6:4, 6:1, Navarrová (USA) – Podoroská (Arg.) 6:2, 6:0.

Čtyřhra – 1. kolo:

Rosolská, N. Kičenoková (4-Pol./Ukr.) – Detiuc, Kalašnikovová (ČR/Gruz.) 6:2, 7:6 (7:2).

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com