O víkendu se má mírně ochladit. Objevit se mohou i bouřky a přeháňky

fotolab.cz/

V Česku se o víkendu mírně ochladí, na většině území se objeví přeháňky a v sobotu i bouřky, vyplývá z týdenní předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V příštím týdnu se pravděpodobně vrátí slunečnější a teplejší počasí.

„Letní teploty vydrží na většině území i v pátek, oblaků už ale bude výrazně víc a odpoledne a večer se hlavně v Čechách objeví přeháňky nebo i bouřky,“ uvedli meteorologové na Twitteru.

O víkendu se pak má slabě ochladit a na obloze se zřejmě prostřídá polojasno s velkou oblačností a přeháňkami, v sobotu i s bouřkami. Trochu netypicky jich nejspíš bude víc dopoledne, zatímco odpoledne a navečer se bude projasňovat. Sobota bude přitom podle předpovědi zamračenější a chladnější než neděle. Nejvyšší denní teploty se v sobotu mají pohybovat mezi dvaceti a čtyřiadvaceti stupni Celsia, v Polabí a Poohří by mohlo být až šestadvacet stupňů.

Od pondělí nejspíš čeká Českou republiku typické léto: slunce, modré nebe bez deště a maximální teploty od pětadvaceti do jednatřiceti stupňů Celsia. Nejteplejší z příštího týdne budou zřejmě čtvrtek a pátek, to se můžou teploty dostat i ke dvaatřiceti stupňům. Na víkend se má zase mírně ochladit a asi přibude přeháněk a bouřek.

Druhý prázdninový týden má mít také nadprůměrné teploty, ale častěji se budou držet do třiceti stupňů. Většina srážek zřejmě přijde v přeháňkách a bouřkách.

Při teplotách kolem třiceti stupňů se ovšem začne rychle prohřívat voda. Zatím má voda v přírodních koupalištích teplotu nejčastěji mezi jednadvaceti a pětadvaceti stupni. To jsou trochu nižší hodnoty, než bylo obvyklé na začátku prázdnin v posledních letech.

Zdroj: CT24

  Nález munice ve Vltavě zastavil dopravu na nábřeží u Žofína

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com