Siniaková postoupila v Bad Homburgu do finále

Tenistka Kateřina Siniaková postoupila na turnaji v Bad Homburgu do finále, zabojuje o čtvrtý titul ve dvouhře a první z travnatého povrchu. Sedmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové porazila Američanku Emmu Navarrovou dvakrát 6:2 a navázala na dnešní vítězství ve čtvrtfinálové dohrávce proti nasazené dvojce Rusce Ljudmile Samsonovové (7:5. 4:6. 6:2). V rozhodujícím utkání ji čeká Italka Lucia Bronzettiová.

Světová jednička ve čtyřhře Siniaková, která během jara laborovala se zraněním zápěstí, si zahraje v singlu první finále od loňského září, kdy triumfovala na turnaji v Portoroži. Dvaapadesátá hráčka světa se dobře naladila před grandslamovým Wimbledonem, který začíná v Londýně příští týden. Zde narazí v 1. kole na nasazenou čtyřiadvacítku Čeng Čchin-wen z Číny

S Bronzettiovou se Siniaková utká v poprvé v kariéře. Čtyřiadvacetiletá Italka prošla do finále díky odstoupení světové jedničky Polky Igy Šwiatekové, která se omluvila kvůli nemoci.

Siniaková se opírala v utkání proti šedesáté hráčce světa Navarrové o stoprocentní servis. Soupeřce nabídla jediný brejkbol, který odvrátila a naopak využila v každém setu dvě šance na prolomení servisu. Po hodině a osmi minutách proměnila druhý mečbol.

Česká tenistka uspěla jen pár hodin poté, co v dohrávce vyřadila světovou patnáctku Samsonovovou. Ve čtvrtek otočila první set ze stavu 2:5 na 7:5, ale druhý prohrála 4:6. Obě hráčky pak vyhnala z kurtu blížící se tma. Dnes světová jednička ve čtyřhře vlétla do dohrávky vedením 3:0 a šanci na cenný skalp tři dny před Wimbledonem už si vzít nenechala.

Turnaj pokračuje bez světové jedničky Šwiatekové, která odstoupila kvůli horečce. „Měla jsem hroznou noc, mám horečku a možná otravu z jídla. Nejsem dneska schopna podat žádný výkon, musím se o sebe postarat. Doufám, že bude brzy líp,“ napsala polská tenistka, která tak poslala do finále Bronzettiovou.

  MOV umožní start Rusů a Bělorusů na OH 2024 pod neutrální vlajkou

Wimbledon začne v pondělí. Šwiateková v All England Clubu může navázat na nedávný triumf z antukového Roland Garros, travnatý povrch jí ale sedí méně a jejím maximem ve Wimbledonu je předloňské osmifinále.

Tenisový turnaj žen v Bad Homburgu (tráva, dotace 259.303 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Siniaková (ČR) – Samsonovová (2-Rus.) 7:5, 4:6, 6:2.

Semifinále:

Siniaková – Navarrová (USA) 6:2, 6:2, Bronzettiová (It.) – Šwiateková (1-Pol.) bez boje.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com