Rusové budou jednat, jen když se budou cítit ohroženi, řekli Ukrajinci řediteli CIA

Podle listu The Washington Post byl v červnu na neohlášené návštěvě Ukrajiny ředitel Ústřední zpravodajské služby USA (CIA) William Burns. Při jednání mu ukrajinští představitelé nastínili, jak bude vypadat ofenziva v následujících měsících.

„Rusko bude vyjednávat, pouze pokud se bude cítit ohroženo,“ řekl podle deníku vysoký ukrajinský představitel. I tomu je uzpůsobena protiofenziva, která právě probíhá a jejímž cílem je vrátit území anektovaná Ruskem a zahájit jednání s Moskvou o příměří.

Podle předloženého plánu hodlají ozbrojené síly Ukrajiny do podzimu 2023 vrátit „významná území“, ale také převést dělostřelectvo a raketové systémy k hranicím Krymu a zároveň postupovat na východní Ukrajinu. Teprve poté, když už by se Rusové cítili ohroženi, zahájit jednání s Moskvou.

Během své návštěvy se William Burns setkal nejen s představiteli armády a tajných služeb, ale i s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Burnsova cesta na Ukrajinu měla být dalším signálem, že administrativa prezidenta Joea Bidena je odhodlána sdílet zpravodajské informace s cílem pomoci Ukrajině se bránit.

CIA odmítla cestu svého ředitele jakkoli komentovat.

Zdroj: Forum24

  Moskva opět plánuje klid zbraní a humanitární koridory

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com