Víkend bude slunečný a velmi teplý, v sobotu má být až 37 stupňů

Víkend v Česku bude převážně slunečný a velmi teplý. V sobotu se mohou teploty zejména v Čechách dostat až na 37 stupňů Celsia. V neděli se pak budou maxima pohybovat kolem 35 stupňů. V závěru víkendu se ale mohou od západu místy objevit přeháňky nebo bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes ráno je ještě na mnoha místech oblačno, zpočátku ještě místy zaprší a objevit se může i bouřka. „Oblaky i srážky budou od západu ubývat a večer bude slunečno na celém území,“ uvedli meteorologové na facebooku. Teploty by dnes měly být spíše mírnější s maximy mezi 24 až 28 stupni Celsia.

V pátek bude jasno až polojasno, postupně ale oblačnosti přibude. Ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky, zejména na horách. Nejvyšší teploty se už dostanou přes tropickou třicítku, maxima čekají meteorologové okolo 31 stupňů. Na východě a severovýchodě ale bude chladněji, a to kolem 26 stupňů.

Sobota bude horkým letním dnem. Má být jasno až polojasno, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 29 až 34 stupňů Celsia, v Čechách až na 37 stupňů. Podobné to má být zpočátku i v neděli, ačkoliv v severozápadní polovině Čech budou teploty nižší, a to kolem 27 stupňů. Postupně se ale od západu zatáhne a místy zaprší, v bouřkách může také přechodně zesílit vítr, který má být jinak o víkendu slabý.

Také začátek příštího týdne má být teplý, maxima se budou dále dostávat přes 30 stupňů. Vyloučené nejsou ojedinělé přeháňky nebo bouřky, ale obloha by jinak měla být spíše jasná.

 

  Poslanci projednají delší stav nouze a koronavirové postihy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com