Bartoš na Hradě ocenil, že se Pavel zajímá o regionální nerovnosti v Česku

Vicepremiér a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) na schůzce s prezidentem Petrem Pavlem mluvili o problematice regionálních nerovností v Česku. Bartoš ocenil, že se Hrad o tyto otázky intenzivně zajímá a spolupracuje s jeho ministerstvem, které je má v gesci. Oba politici spolu mluvili také o dostupném bydlení, zrychlení stavebního řízení, podpoře regionů, dotačních programech či digitalizaci, řekl Bartoš novinářům po schůzce na Pražském hradě.

Jednání navázalo na první setkání, které se uskutečnilo v únoru, nedlouho po Pavlově zvolení prezidentem. Bartoš je rád, že regionálním nerovnostem se Pavel věnoval ve své kampani a během svých výjezdů do krajů. Připomněl, že v prezidentské kanceláři nově funguje oddělení regionů a komunit, které spolupracuje s MMR zejména při výměně informací, dat i praktických řešení pro regiony.

Místopředseda vlády také představil prezidentovi reformu, která má rozšířit možnosti dostupného bydlení, a to za pomoci zákonů i finančních nástrojů. Mluvili o tom, jak pomoci regionům se získáváním peněz na realizaci různých projektů, jak v Česku zrychlit stavební řízení nebo o projektu takzvané E-dokladovky, která má sloužit k elektronickému prokazování totožnosti v EU.

Schůzka Pavla s Bartošem byla další v řadě v setkávání prezidenta s jednotlivými ministry. Naposledy se prezident sešel na konci června s ministrem vnitra Vítem Rakušanem (STAN), s nímž probíral zejména, jak v současné situaci posílit odolnost společnosti vůči bezpečnostním hrozbám, chudobě i nebezpečím v digitálním světě. V předchozích týdnech prezident jednal na Hradě také například s ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN) o energetické situaci v zemi nebo ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (ODS) o konsolidačním balíčku vlády. Pravidelně se pak Pavel schází s premiérem Petrem Fialou (ODS).

ČTK

  Počet případů covidu v úterý opět přesáhl 500

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com