Rusko v noci útočilo drony na jihu Ukrajinu, škody se zjišťují

Rusko v noci útočilo bezpilotními letouny na jihu Ukrajiny, napsala agentura Unian. Tři drony íránské výroby ukrajinská obrana zničila v Mykolajivské oblasti, zásahy hlásila sousední Záporožská oblast. Škody úřady zjišťují.

Protiletecký poplach se v noci rozezněl kromě Mykolajivské a Záporožské i v sousední Chersonské oblasti. Rozhlasová a televizní stanice Suspilne na sociální síti telegram po půlnoci uvedla, že v Záporoží byly slyšet dvě exploze.

„Noc byla neklidná,“ uvedla mluvčí ukrajinského jižního velitelství Natalija Humenjuková, podle které ruské síly nepřestávají v útocích na jihu a zejména v Záporožské oblasti tak reagují na tlak ze strany ukrajinských vojáků.

„V Mykolajivské oblasti byly zničeny tři drony typu Šáhed,“ dodala Humenjuková.

Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu loni v únoru. Nejtěžší boje se podle dnešního hlášení ukrajinského generálního štábu stále odehrávají na východě země, zejména u měst Kupjansk, Lyman, Bachmut, Avdijivka a Marjinka. Za poslední den se ukrajinské a ruské jednotky v těchto oblastech střetly nejméně 32krát, uvádí Kyjev.

Ukrajinské síly na začátku minulého měsíce zahájily další vlnu protiofenzivy. Podle amerického Institutu pro studium války (ISW) vedou Ukrajinci ofenzivní operace nejméně na třech úsecích fronty.

ČTK

  Ruský otec odsouzený za obrázek dcery byl prý zadržen v Minsku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com