Slavia na úvod ligy porazila Hradec, Plzeň prohrála v Teplicích

Fotbalisté Slavie vstoupili do nové sezony první ligy domácím vítězstvím 2:0 nad Hradcem Králové. Plzeň v úvodním kole překvapivě prohrála v Teplicích 0:1. Stejným výsledkem Bohemians 1905 uspěli v Pardubicích. Nováček z Karviné na svém hřišti deklasoval Zlín 4:1.

Slávisty před více než 17 tisícovkami diváků poslal do vedení už ve čtvrté minutě Mick van Buren a v 70. minutě přidal pojistku střídající Mojmír Chytil, jenž dal premiérovou soutěžní branku v červenobílém dresu.

Pražané v nejvyšší soutěži zdolali Hradec poprvé po třech zápasech a oplatili mu venkovní prohru 0:1 z úvodního kola minulého ročníku. V posledním duelu základní části s ním doma remizovali 1:1. Doma Slavia bodovala s „Votroky“ i v 17. ligovém utkání. Trenérovi Jozefu Weberovi výsledkově nevyšla soutěžní premiéra na lavičce Východočechů.

Teplicím zajistil vítězství ve 28. minutě kapitán Daniel Trubač z pokutového kopu. Plzeňští prakticky neohrozili domácího brankáře Tomáše Grigara a nezvládli první soutěžní zápas pod staronovým koučem Miroslavem Koubkem a po příchodu rakousko-švýcarských majitelů.

Severočeši zdolali Viktorii po osmi ligových duelech a navázali na vydařený konec uplynulého ročníku. Domácí neporazitelnost teplický tým prodloužil na pět utkání. Naopak Plzeň, která ve čtvrtek vstoupí do kvalifikace Evropské konferenční ligy proti kosovské Dritě, vyhrála jediný z posledních osmi zápasů nejvyšší soutěže.

Výhru Bohemians v Pardubicích zařídil už v páté minutě Lukáš Hůlka. Domácí od 68. minuty dohrávali bez vyloučeného střídajícího Jakuba Matouška. „Klokani“ se ideálně naladili na čtvrteční úvodní duel druhého předkola Konferenční ligy na hřišti lídra norské ligy Bodö/Glimt. Bohemians zdolali Východočechy v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a opět bez inkasovaného gólu.

Hlavní postavou utkání v Karviné byl kapitán Lukáš Budínský, který již během prvního poločasu vstřelil gól a další dva připravil pro Rajmunda Mikuše a Jaroslava Svozila. Zlínský náhradník David Tkáč sice krátce po změně stran snížil, ale Daniel Bartl už po pěti minutách vrátil slezskému nováčkovi tříbrankový náskok. Úspěšnou ligovou premiéru prožil karvinský trenér Tomáš Hejdušek.

  Odešel král brazilského fotbalu i světová ikona, píše tisk o úmrtí Pelého

V neděli se uskuteční zbývající čtyři zápasy prvního kola. Mistrovská Sparta přivítá Olomouc, Slovácko v Uherském Hradišti vyzve České Budějovice, Liberec změří síly s Ostravou a Mladá Boleslav se utká s Jabloncem.
1. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Branky: 4. Van Buren, 70. Chytil. Rozhodčí: Všetečka – Nádvorník, Váňa – Machálek (video). ŽK: Pilař, Krejčí, Kučera (všichni Hradec). Diváci: 17.311.

FK Teplice – Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)

Branka: 28. Trubač z pen. Rozhodčí: Černý – Hájek, Antoníček – Petřík (video). ŽK: Jukl, Urbanec – Durosinmi, Květ, Staněk, Kalvach. Diváci: 8141.

FK Pardubice – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)

Branka: 5. Hůlka. Rozhodčí: Batík – Paták, Pospíšil – Hocek (video). ŽK: Krobot, Kováč (trenér) – Jan Matoušek, Köstl. ČK: 68. Jakub Matoušek (Pardubice). Diváci: 3817.

MFK Karviná – FC Zlín 4:1 (3:0)

Branky: 6. Mikuš, 27. Budínský, 34. Svozil, 53. Bartl – 48. Tkáč. Rozhodčí: Vokoun – Kubr, Mokrusch – Klíma (video). ŽK: Simerský, Slončík, Vukadinovič (všichni Zlín). Diváci: 2967.

fotbal 1. liga 1. kolo

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com