V Česku budou místy silné bouřky, riziko požáru už nikde nehrozí

V celé České republice se budou do dnešního večera ojediněle vyskytovat silné bouřky doprovázené větrem, přívalovými srážkami, případně krupobitím. S ohledem na deštivé počasí tak po několika týdnech už není v žádném kraji riziko vzniku a šíření požárů, tedy ani na Vysočině a jižní Moravě, kde dosud hrozilo. Vyplynulo to z informací Českého hydrometeorologickému ústavu (ČHMÚ) pro ČTK a na jeho webu. Bouřky už v sobotu a dnes znovu komplikovaly dopravu na železnici, na několika místech o víkendu stromy po bouřce popadaly na koleje nebo na trolejové vedení.

Podle meteorologů může při dnešních silných bouřkách napršet kolem 30 milimetrů a nárazy větru mohou dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině. Bouřky mají později večer od západu ustávat. Upozornění ČHMÚ před silnými bouřkami platí pro celé území republiky do 22:00

„Vzhledem k dostatečnému úhrnu srážek a vlhkému počasí rušíme výstrahu před rizikem vzniku a šíření požárů, která byla v platnosti pro část Vysočiny a jižní Moravy,“ doplnili meteorologové, kteří upozornění na nebezpečí požárů v zemi poprvé zveřejnili kvůli přetrvávajícímu suchu a horku před několika týdny. V uplynulých dnech tuto výstrahu pro většinu regionů díky srážkám zrušili, v platnosti zůstávala do dneška už jen pro východ Vysočiny a západ Jihomoravského kraje.

ČTK

  Soudce: Žalobci se v kauze Čapí hnízdo odklonili od podstaty případu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com