Moskva zdvojnásobuje náklady na válku a ohrožuje celou Evropu: Rusko musí být na Ukrajině zastaveno zvýšením finanční a vojenské pomoci Kyjevu.

Podle agentury Reuters Rusko již utratilo celý vojenský rozpočet schválený na rok 2023, a proto se rozhodlo zdvojnásobit své vojenské výdaje na více než 100 miliard dolarů. Za prvních šest měsíců letošního roku Rusko vydalo na obranu 5,59 bilionu rublů, tedy o 12 % více, než plánovalo na celý rok 2023. To je 37,3 % (plán byl 17,1 %) celkových rozpočtových výdajů za první pololetí (14,97 bilionu rublů) a 19,2 % celkového ročního rozpočtu.

Téměř celý (97,1 %) nárůst rozpočtových výdajů v Rusku připadl na zbrojní výrobu, armádu a související položky. Tak vysoký podíl vojenských výdajů Rusko nezaznamenalo již více než deset let.

Vzhledem k západním sankcím, vojenským výdajům a absenci vyhlídek na rychlé ukončení války se ruské úřady chystají spustit „tiskařský lis“, který má vyrovnat deficit ruského státního rozpočtu emisí dodatečné peněžní zásoby.

Ruské úřady dělají vše pro to, aby pokračovaly ve válce s cílem zničit Ukrajinu s perspektivou invaze do dalších evropských zemí.  Pokud Putin neutrpí na Ukrajině rozhodující porážku, rozhodně bude pokračovat ve své misi „navrácení“ zemí, které byly součástí Ruského impéria a SSSR.

Pravděpodobnost války mezi Ruskem a NATO je dnes velmi vysoká. Scénář takové konfrontace již nelze hodnotit pouze hypoteticky. Putin chce z Ukrajiny udělat odrazový můstek, který bude po desetiletí terorizovat postsovětské země.

Vítězství Ukrajiny ve válce proti Rusku je přímo závislé na vojenské pomoci Západu. Západní země musí zastavit Rusko na Ukrajině tím, že Kyjevu poskytnou větší finanční a vojenskou pomoc a také tím, že posílí režim sankcí proti Moskvě. To je nejlepší způsob, jak zajistit, aby nejen Ukrajina, ale celý demokratický svět zvítězil nad diktátorským Ruskem.

  Německý ministr financí Lindner přijel do Kyjeva a slíbil další pomoc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com