Kupte si orgány čistokrevných Ukrajinců, nabízí Evropanům reklama na internetu. Je to ruská provokace

Rusko na internetu šíří falešnou reklamu o údajném prodeji orgánů vhodných pro transplantace na černém trhu pro Evropany. Jde však o stejný typ dezinformace, jako když se objevovaly zprávy o prodeji západních zbraní na ukrajinských trzích, píše Centrum pro boj proti dezinformacím.

„Jak je uvedeno v inzerátu, cena začíná na 5 tisících eur, u některých orgánů na vyžádání je možná padesátiprocentní sleva,“ píše o dalším kroku ruské propagandy ukrajinské Centrum pro boj proti dezinformacím, které upozorňuje, že Rusové záměrně a cíleně šíří falešnou reklamu o údajném prodeji orgánů „čistokrevných Ukrajinců“ na černém trhu pro bohaté zájemce z Evropy i zámoří.

Ve skutečnosti samozřejmě žádná taková reklama neexistuje, jde jen o další záměrnou lež z ruské strany s cílem zdiskreditovat Ukrajinu.

Rusko se tuto kampaň o tzv. „černé transplantologii“ snaží podle centra do informačního prostoru pravidelně vracet již od roku 2014, kdy anektovalo Krym. A vždy najdou někde kanál, jak tuto dezinformaci dostat na veřejnost.

„Vzpomeňte si, jak Rusové už použili falešné reklamy, včetně prodeje západních zbraní z balíčků vojenské pomoci na ukrajinských trzích,“ připomíná centrum, které se analyzování a posuzování podobných informačních zdrojů na internetu dlouhodobě věnuje.

Zdroj: Forum24

  Ukrajina: Ruská armáda na Donbasu popravila 21 dezertérů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com