KLDR vypálila střely s plochou dráhou letu, uvedla jihokorejská armáda

Severní Korea odpálila na svém východním pobřeží ve směru do Japonského moře několik střel s plochou dráhou letu, uvedly dnes tiskové agentury s odvoláním na velení jihokorejských ozbrojených sil.

Jihokorejská armáda zaznamenala několik dosud neznámých střel s plochou dráhou letu nad mořem severovýchodně od přístavního města Wonsan okolo deváté ráno místního času, čili hodinu po půlnoci středoevropského času, uvedl jihokorejský sbor náčelníků štábů podle agentury AFP.

Štáb neupřesnil, kolik střel bylo vypuštěno, ani jejich letovou dráhu, upozornila agentura AP a dodala, že jde o šesté odpálení střel či raket KLDR v letošním roce, a to včetně testu první severokorejské rakety středního doletu na tuhé palivo ze 14. ledna.

Napětí na Korejském poloostrově dosáhlo vrcholu za poslední roky poté, co severokorejský vůdce Kim Čong-un rekordně urychlil předvádění svých zbraní a provokativně hrozil jaderným konfliktem s Jižní Koreou a Spojenými státy, napsala AP.

Jihokorejské vojsko posiluje pozorování a ostražitost, úzce spolupracuje se Spojenými státy a bedlivě sleduje další signály a aktivity Severní Koreje, ujistil sbor náčelníků štábů podle agentury Reuters.

KLDR v loňském i letošním roce provedla řadu raketových testů, čímž však porušuje rezoluce Rady bezpečnosti OSN.

ČTK

  Soudkyně v USA uznala vinu pětice, která podle úřadů spustila vpád do Kapitolu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com