Putin zastavil platnost některých článků daňových smluv s několika státy

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret, který pozastavuje platnost některých článků daňových dohod se Spojenými státy, členy Evropské unie a dalšími zeměmi, které Moskva nepovažuje za přátelské. Informovala o tom dnes ruská média. Dekret se podle nich týká mimo jiné i České republiky. ČTK se snaží získat vyjádření českého ministerstva financí.

Náměstek ruského ministra financí Alexej Sazanov uvedl, že ve smlouvách o zamezení dvojímu zdanění budou pozastaveny články, které stanoví snížené daně u úroků, dividend a licenčních poplatků směřujících do zahraničí. Nadále však podle něj budou platit ustanovení zamezující dvojímu zdanění příjmů fyzických osob.

„Pozastaveny budou jednotlivé články dohod, nikoliv samotné dohody, takže pravidla pro zamezení dvojímu zdanění fyzických osob zůstanou v platnosti,“ citovala náměstka agentura Interfax.

Pozastavení bude podle dekretu platit, dokud cizí země budou narušovat legitimní ekonomické i jiné zájmy Ruské federace a práva jejích občanů a právnických osob, napsal na svém webu ruský list Kommersant. Ruské ministerstvo zahraničí podle agentury Interfax bude muset dotčeným státům zaslat oznámení o pozastavení platnosti článků.

Rusko se loni kvůli vojenskému útoku na Ukrajinu stalo terčem rozsáhlých sankcí ze strany západních zemí. Hospodářské sankce se týkají například energetického průmyslu, finančního sektoru, obchodu či dopravy.

ČTK

  Putinova noční můra se naplňuje. Válka na Ukrajině vstoupila do nové fáze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com