Vůdce KLDR Kim Čong-un navštívil klíčové závody na výrobu zbraní

Severokorejský vůdce Kim Čong-un navštívil klíčové továrny na výrobu zbraní, včetně závodu na výrobu taktických raket. Informovala o tom státní severokorejská agentura KCNA.

Kim podle agentury během návštěv, které se uskutečnily minulý týden, „vyjádřil spokojenost“ s novým zaměřením továrny na výrobu taktických raket a s „rozšířením výrobní kapacity“.

Kim „představil významný cíl“ zkvalitnit výrobu raket, pochválil funkčnost houfnicových granátů a osobně řídil bojové obrněné vozidlo, uvedla KCNA.

Podle agentury Reuters jde o poslední z řady Kimových návštěv v zařízeních obranného průmyslu, při nichž kladl důraz na masovou výrobu zbraní.

Severní Korea už letos podle odpálila několik desítek raket, loni jich bylo rekordních více než 70, včetně mezikontinentálních balistických střel schopných dosáhnout americké pevniny. Američtí a jihokorejští představitelé varovali, že se komunistická země může připravovat na první jaderný test od roku 2017.

Spojené státy rovněž Severní Koreu obvinily z poskytování zbraní Rusku pro jeho válku na Ukrajině. Mluvčí amerického ministerstva zahraničí Vedant Patel minulý měsíc řekl, že USA jsou nanejvýš znepokojeny jejich vztahy. Pchjongjang a Moskva jakékoli dodávky zbraní popřely.

KCNA dnes rovněž informovala, že Kim navštívil oblasti postižené tajfunem Khanun, který se přes Korejský poloostrov přehnal minulý týden a zaplavil zemědělskou půdu.

ČTK

  Kreml: Rusko a Západ se naprosto rozcházejí, což je znepokojivé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com