Putin: Rusko vyčlení na rozvoj ovládnutých území na Ukrajině biliony rublů

Rusko vyčlení během 2,5 roku ze svého rozpočtu téměř dva biliony rublů (zhruba půl bilionu korun) na rozvoj ovládnutých území na Ukrajině, řekl na dnešním setkání s žáky ruský prezident Vladimir Putin. Tato území přitom nazval „novými ruskými regiony“. Prohlásil, že je potřeba je pozvednout na obecnou ruskou úroveň. Rusko za rok a půl své invaze na Ukrajinu napadené zemi způsobilo ohromné škody a některá ukrajinská města, zejména na východě, zcela zpustošilo.

„Obyvatelé nových regionů jsou nadaní a energičtí. Nikdo z nich nestojí s nataženou rukou, všichni jsou připraveni pracovat,“ prohlásil Putin. Na dotaz žákyně, která se účastnila besedy, přitakal, že v daných regionech by se podle něj mohl úspěšně rozvíjet i turismus.

Za nové ruské regiony Moskva v září minulého roku prohlásila ukrajinskou Doněckou, Luhanskou, Záporožskou a Chersonskou oblast, kde se ruským silám podařilo dosáhnout územních zisků. Nedlouho po oznámení Moskvy o připojení „nových regionů“ ruská armáda ztratila Cherson, oblastní centrum Chersonské oblasti.

ČTK

  Lipavský: Společná návštěva ministrů je podporou ukrajinské nezávislosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com