Gauffová je první semifinalistkou US Open a může narazit na Muchovou

Pokud tenistka Karolína Muchová postoupí do semifinále US Open, narazí v něm na Američanku Cori Gauffovou. Turnajová šestka porazila Lotyšku a nasazenou dvacítku Jelenu Ostapenkovou 6:0, 6:2 a postoupila poprvé na newyorském betonu mezi čtyři nejlepší. Utkání Muchové s Rumunkou Soranou Cirsteaovou začne na největším kurtu Arthura Ashe v 1:00 SELČ.

Devatenáctiletá Gauffová vyřadila Ostapenkovou za 69 minut a připsala si 16. vítězství z posledních 17 zápasů. Finalistka loňského Roland Garros triumfovala před závěrečným grandslamem sezony na turnajích ve Washingtonu a v Cincinnati. V Cincinnati zdolala ve finále právě Muchovou.

„Je to skvělý pocit. Minulý rok jsem tu prohrála ve čtvrtfinále a tentokrát jsem chtěla být lepší,“ řekla v rozhovoru na kurtu Gauffová. „Celý zápas jsem byla opatrná. Dokonce i při mečbolech jsem si pořád nebyla jistá vítězstvím. Dobře vím, že se Jelena umí vrátit z jakéhokoli stavu,“ doplnila.

Šestadvacetiletá Ostapenková, která v osmifinále vyřadila obhájkyni titulu Polku Igu Šwiatekovou a ukončila její panování v čele světového žebříčku, doplatila na 36 nevynucených chyb. Gauffová jich měla jen 14.

„Jak se říká v basketbalu, obrana vyhrává zápasy. Dnes jsem k tomu přidala i kvalitní útok a to rozhodlo,“ dodala Gauffová, která je nejmladší Američankou v semifinále US Open od Sereny Williamsové v roce 2001.

Tenisový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 65 milionů dolarů):

Ženy:

Dvouhra – čtvrtfinále:

Gauffová (6-USA) – Ostapenková (20-Lot.) 6:0, 6:2.

Juniorky:

Dvouhra – 2. kolo:

Samsonová (10-ČR) – Harmonová (USA) 6:0, 6:1.

ČTK

  Tenisté mohou o postupu přes Izrael v Davis Cupu rozhodnout už ve čtyřhře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com