ANO chce kampaň vnitra řešit ve Sněmovně, podle Dvořáka je informační

Místopředseda opozičního hnutí ANO Radek Vondráček chce v Poslanecké sněmovně řešit kampaň ministerstva vnitra za 42 milionů korun, která má poukázat na kroky vlády například v oblasti elektronizace daňových přiznání. Řekl to v pořadu Partie Terezie Tománkové v televizi CNN Prima News. Podle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) jde o informační kampaň, nikoli o propagaci kabinetu.

Informaci o chystané kampani přinesl ve čtvrtek deník Právo. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) k akci, která má běžet déle než rok, podle deníku uvedl, že jejím hlavním cílem je poukázat na kroky celé vlády.

Podle Vondráčka se bude za peníze daňových poplatníků propagovat vláda Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN. Bývalý předseda Sněmovny má dojem, že vysvětlovat kroky kabinetu by měli přímo premiér a ministři. Pokud koalice sama nezařadí na jednání dolní parlamentní komory bod týkající se kampaně, ANO bude trvat na mimořádné schůzi, poznamenal Vondráček.

Dvořák kritice kampaně nerozumí. Vládě podle něj bylo opakovaně vytýkáno, že špatně komunikuje a neumí lidem věci vysvětlovat. Kampaň podle něj umožní dostat informace o datových schránkách či elektronickém daňovém přiznání například k seniorům, lidem ve vesnicích či těm bez internetu.

Plakáty začne firma Omnimedia vylepovat ve vlacích a městech od letošního září a zůstanou tam až do listopadu příštího roku. Propagace tak skončí až po krajských a evropských volbách. Podle Rakušana ale nebylo zveřejnění kampaně přes volby plánované. Jde podle něj o dlouhodobý záměr.

Opoziční hnutí SPD tento týden oznámilo, že podá kvůli kampani podnět Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí.

ČTK

  Úvodní projednávání volby poštou ukončí poslanci patrně ve čtvrtek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com