Ukrajinská obrana tvrdí, že v noci sestřelila 24 šáhedů odpálených Rusy

Ukrajinská obrana v noci na dnešek sestřelila 24 z 29 dronů íránské konstrukce Šáhed-136/131, které při „masivním útoku“ odpálili Rusové. Informoval o tom ráno podle agentury Unian generální štáb ukrajinské armády. Rusko tvrdí, že dronový útok zasáhl infrastrukturu v jeho Kurské oblasti.

Jednosměrné drony byly podle ukrajinského generálního štábu v brzkých ranních hodinách odpáleny z jižního směru, z okupovaného Krymu. „Čtyřiadvacet Šáhedů-136/131 sestřelily nad Oděskou, Mykolajivskou a Kirovohradskou oblastí jednotky ukrajinského letectva v součinnosti se silami protivzdušné obrany,“ uvedly ukrajinské vzdušné síly na síti telegram.

Mluvčí jižního velení ukrajinské armády Natalja Humenjuková k tomu řekla, že v současné době ruský nepřítel většinu šáhedů odpaluje z východního pobřeží Azovského moře nebo z Krymského poloostrova a ukrajinská protivzdušná obrana je musí sestřelovat v jižních oblastech Ukrajiny.

Dronový útok z noci na dnešek hlásí také Rusko. Gubernátor Kurské oblasti Roman Starovojt tvrdí, že zasáhl infrastrukturní zařízení v Sudžském, Koreněvském a Gluškovském okrese a způsobil výpadky elektřiny. Podle gubernátora už byly dodávky částečně obnoveny.

Z nejnovějších útoků nejsou hlášeny žádné oběti. Podrobnosti je obtížné nezávisle ověřit. Ruské útoky s pomocí bezpilotních letounů na ukrajinské obce jsou každodenní realitou. V poslední době přibylo také dronových útoků na objekty v západoruských příhraničních regionech, Kyjev se k nim ale většinou nevyjadřuje.

ČTK

  Stoltenberg ujistil Zelenského, že NATO bude pokračovat v podpoře Ukrajiny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com