Na škole na Slovensku žák útočil sekyrou, podle policie zranil jednu osobu

Na střední škole na Slovensku dnes zaútočil žák sekyrou na spolužáky. Jedna dívka při incidentu utrpěla zranění, která nejsou vážná. Útočníka policisté zadrželi, informovala policie. Případ vyšetřuje elitní policejní jednotka jako podezření z pokusu o vícenásobnou úkladnou vraždu.

Ve škole ve městě Nováky na západě země podle televize Markíza útočník napadl jednu ze studentek a údajně zaútočil také na chlapce, který vyvázl bez zranění.

Podobné útoky na školách na Slovensku jsou spíše ojedinělé. Před dvěma lety ale v budově školy ve městě Vrútky na severu Slovenska zabil učitele bývalý žák vyzbrojený nožem. Dvaadvacetiletý útočník, kterého pak policisté na útěku zastřelili, zranil také několik dalších osob včetně dvou dětí.

„Další krvavý incident je jasným důkazem, že musíme důkladně řešit bezpečnost na školách. Na školském výboru v Národní radě budeme ve spolupráci s ministerstvem školství hledat řešení, jak přistupovat k agresivnímu chování na školách a jak mu předcházet,“ uvedl v reakci na nejnovější incident předseda parlamentního výboru pro vzdělávání, vědu, mládež a sport Richard Vašečka.

ČTK

  Průměrná délka života vojáka na frontě jsou čtyři hodiny, říká bývalý mariňák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com