V pondělí přijedou do Prahy členové izraelské vlády v čele s Netanjahuem

V pondělí 9. října bude Fialova vláda ve Strakově akademii a Lichtenštejském paláci v Praze hostit izraelský kabinet. Premiér Benjamin Netanjahu se setká i s dalšími ústavními činiteli a zástupci opozice. O programu pátých česko-izraelských mezivládních konzultací dnes informoval úřad vlády. Naposled se fórum konalo v roce 2016 v Jeruzalémě za vlády ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

„Vlády obou zemí v čele s Petrem Fialou a Benjaminem Natanjahuem budou jednat o aktuálních tématech. Česko–izraelské mezivládní konzultace tradičně zahrnují politickou, ekonomickou, bezpečnostní a vojenskou spolupráci, ale i téma vědy, výzkumu, inovací, zdravotnictví či kybernetické bezpečnosti,“ uvedla Strakova akademie v tiskové zprávě.

Schůzku s izraelským premiérem mají v plánu předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). ČTK to potvrdili jejich mluvčí. Podle úřadu vlády se Netanjahu, jak je při jeho zahraničních návštěvách zvykem, setká také se zástupci opozice.

Netanjahu čelí ve své zemi kritice kontroverzní justiční reformy a tomu, že v jeho vládě zasedají i zástupci ultranacionalistických stran. Ti podle dřívějších informací serveru Seznam Zprávy do Prahy nedorazí.

Mezivládní konzultace organizuje česká vláda také s polskými a slovenskými partnery. Naposled na osmé česko-polské mezivládní konzultace zamířili do Katovic český premiér a devět ministrů jeho kabinetu letos v červenci.

ČTK

  Válek: Vláda musí v pátek rozhodnout o nouzovém stavu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com