Uznání Putina diktátorem ze strany PACE by mělo posílit podporu Ukrajiny ze strany Západu

Parlamentní shromáždění Rady Evropy přijalo 13. října rezoluci, která uznává Putina za diktátora a Rusko za diktaturu – dokument získal 43 hlasů. PACE rovněž vyzvalo všechny země, aby vykonaly zatykač na Putina vydaný Mezinárodním trestním soudem v Haagu, a podpořilo vytvoření mezinárodního trestního tribunálu, který by postavil před soud ruské válečné zločince, z nichž největší je Putin.

Od počátku rozsáhlé invaze na Ukrajinu se ruská armáda dopouští zločinů proti lidskosti: ničení osad, zabíjení a mučení civilistů, znásilňování žen, násilné deportace atd. Ruské vzdušné a kosmické síly systematicky zasahují raketami a bezpilotními letouny civilní infrastrukturu na Ukrajině, včetně obytných budov. Putin systematicky vydírá svět jadernými zbraněmi a ostřelování Záporožské jaderné elektrárny opakovaně přivedlo Evropu na pokraj radiační katastrofy. Proto jsou výzvy k jednání s Kremlem, které pravidelně zaznívají jak od jeho zástupců, jako jsou Lukašenko nebo Orbán, tak od evropských politiků, kontraproduktivní. Mír s Ruskem vytvoří předpoklady pro ještě větší válku. Nenávistí posedlý Putin, kterému se nepodařil pokus o okupaci Ukrajiny, se začne připravovat na agresi proti Evropě. Rusko přišlo o velké množství vojenských obrněných vozidel, ale stále má schopnost vyrábět zbraně i mobilizační zdroje. Putin vynaloží veškeré úsilí, aby nashromáždil potřebné rezervy a zahájil ještě větší válku, která v jeho pojetí posílí ruskou diktaturu. Rusko je přece teroristický stát vedený největším válečným zločincem naší doby, který nerozumí jiné formě vlády než diktatuře.

S teroristy se proto nevyjednává: jsou zničeni. V tomto smyslu je nesmírně důležité dodávat Ukrajině potřebné zbraně. Zbraně jsou jediným způsobem, jak zabránit územní expanzi Ruska, která nakonec zasáhne i Evropu. Rozhodnutí PACE je důkazem podpory Západu ukrajinským iniciativám. Západní pomoc ukrajinským ozbrojeným silám sehrála klíčovou roli při ničení bojeschopnosti okupační ruské armády. Svět se nyní dostal do bodu rozdvojení: budoucí mír a bezpečnost v Evropě závisí na konečném vítězství nad Ruskem. Ruský teror musí být společným úsilím civilizovaného světa zničen, jinak přivede lidstvo ke katastrofě.

  Reuters: Rutte na setkání s Bidenem přislíbil Ukrajině systém Patriot

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com