Tenistka Bouzková získala v Soulu po týdnu další titul ve čtyřhře

Česká tenistka Marie Bouzková po týdnu opět slaví titul ve čtyřhře. S Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou ve finále turnaje v Soulu porazily 6:2 a 6:1 thajskou dvojici Luksika Kumkchumová a Peangtarn Plipuečová.

Bouzková s Mattekovou-Sandsovou vyhrály za hodinu a deset minut a potvrdily roli druhého nasazeného páru. Na cestě za titulem pětadvacetiletá Češka s osmatřicetiletou Američankou ztratily jediný set.

Bouzková navázala na týden starý titul z Pekingu, kde triumfovala po boku Španělky Sary Sorribesové. Celkově na okruhu WTA získala pátý titul ve čtyřhře. Matteková-Sandsová si připsala 28. trofej, z nichž 14 vybojovala s českými hráčkami.

O singlové tituly si dnes na turnajích WTA Tour zahrají další dvě české tenistky. Ve finále dvouhry jsou Barbora Krejčíková v čínském Čeng-čou a Kateřina Siniaková v Hongkongu.

Krejčíková nastoupí proti domácí Čeng Čchin-wen ve čtvrtém letošním finále. Sedmá nasazená tenistka bude usilovat o osmý titul v kariéře a třetí v tomto roce.

Siniaková se utká s předloňskou finalistkou US Open Leylah Fernandezovou. Čeká ji druhé letošní finále a pokusí se navázat na červencový triumf na trávě v Bad Homburgu. Může přidat pátou trofej v kariéře.

Turnaj žen v Soulu

(tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):

Čtyřhra – finále:

Bouzková, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) – Kumkchumová, Plipuečová (Thaj.) 6:2, 6:1.

ČTK

  Veselý se po zranění vrací na kurty, bude hrát turnaj v Ostravě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com