Hrad má nového ředitele komunikace. Vít Kolář na pozici nahradí Řehákovou

Do čela komunikačního odboru Kanceláře prezidenta v listopadu nastoupí manažer, bývalý novinář a diplomat Vít Kolář. Hrad to oznámil v tiskové zprávě na svém webu. Kolář tak nahradí Markétu Řehákovou, která nedávno skončila i jako mluvčí prezidenta Petra Pavla. Úkolem nového ředitele bude především stabilizovat komunikační odbor KPR a doplnit jej o tiskovou mluvčí nebo tiskového mluvčího, dodal Hrad.

„Přestože mám s podobnou prací zkušenosti, z nového úkolu mám velký respekt. Práce pro prezidenta je spojena s mimořádnou odpovědností. Budu se snažit maximálně využívat své znalosti a profesní zkušenosti. Chtěl bych se také rychle začlenit do týmu, který bude poskytovat profesionální podporu prezidentu republiky,“ uvedl Kolář.

„S Vítem Kolářem jsem se setkal a těším se na spolupráci. Naše názory na službu novinářům i veřejnosti se velmi shodují,“ řekl prezident Petr Pavel.

Kolář před měsícem odešel po deseti letech z nejvyššího vedení České televize. Vedl tam divizi Korporátních vztahů, komunikace a obchodu. Do jeho kompetence spadal v televizi i právní útvar, výzkum a sledovanost nebo bezpečnost.

Šéfkou hradní komunikace se po zvolení Pavla stala Markéta Řeháková, která ho provázela celou předvolební kampaní. Na začátku září pak vedoucí Kanceláře prezidenta republiky Jana Vohralíková rozhodla o rozdělení těchto dvou funkcí na dvě samostatné pozice. Důvodem údajně bylo velké množství vykonávané agendy spojené s vysokým pracovním vytížením. Řehákové byla nabídnuta pracovní pozice mluvčí prezidenta republiky, kterou přijala. Na začátku října ale přišel Deník N s informací, že Řeháková končí i na této pozici.

Zdroj: Forum24

  Babiš zůstal šéfem ANO i poslancem, ve vedení hnutí skončil Vondrák

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com