Český parlament konstatuje závažný antisemitismus v Ruské federaci

V Ruské federaci existují vážné antisemitské nálady, které mají původ v dobách Sovětského svazu, kde byly srovnatelné s náladami v nacistické Třetí říši.

V komentáři pro Guildhall to uvedl poslanec českého parlamentu a člen zahraničního výboru Ondrej Benešík.

„V Ruské federaci panují vážné antisemitské nálady. Možná ve Třetí říši, v období vlády nacistů, to bylo zřejmější a tvrdší a stalo se to oficiální státní doktrínou – Židy zničit, prostě je zlikvidovat. Ale podle mého názoru v ruské společnosti a mezi prorusky smýšlejícím obyvatelstvem (v období SSSR – pozn. red.) byla situace velmi podobná, takže dnes je to možná jen dědictví a důsledky minulosti (protižidovské útoky v Rusku – pozn. red.),“ řekl politik.

Připomeňme, že v neděli 29. října agresivní dav Rusů vtrhl na letiště v Machačkale (Dagestán, Rusko), kde přistál let s izraelskými evakuanty. Útočníci křičeli „allahu akbar“, snažili se vniknout do letištních kanceláří a hledat Židy, a dokonce zablokovali přistávací dráhu na ranveji. Antisemitské pogromy pokračovaly několik hodin.

Ve stejnou dobu se v Dagestánu shromáždil dav před hotelem Flamingo v Chasavjurtu. Policie jim řekla, že jsou tam muslimové, ale lidé jim nevěřili a tvrdili, že v hotelu jsou Židé. Dav požadoval jejich vyhoštění z území republiky.

Na tyto události v Rusku reagoval i Evropský parlament. Německý poslanec Michael Galler v komentáři k obvinění hlavy Čečenské republiky Ramzana Kadyrova z fašismu vůči Izraeli uvedl, že projevem fašismu je to, co svět viděl v Dagestánu, kde došlo k útoku na letadlo z Tel Avivu do Machačkaly s cílem napadnout izraelské občany.

  Slovenský soud dal Kočnerovi a Ruskovi 19 let za padělání směnek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com