Rajchl obhájil funkci předsedy strany PRO, která pořádá protesty proti vládě

Funkci šéfa neparlamentní strany Právo Respekt Odbornost (PRO), která letos pořádala několik demonstrací zaměřených proti vládě, obhájil na víkendovém celorepublikovém sněmu Jindřich Rajchl. Lídři PRO o tom informovali na tiskové konferenci v Praze. Strana jednala také o programu, za hlavní cíle považuje důraz na zachování suverenity ČR v mezinárodní politice, svobodu slova či zastavení tzv. Zelené dohody pro Evropu (Green Deal).

Strana se na dvoudenním sněmu vedle výběru vedení zabývala i přípravou na letošní volby do Evropského parlamentu, krajů i Senátu. „Zvolení do Poslanecké sněmovny, které je přirozeným milníkem, je pro nás jen určitou přestupní stanicí, rozhodně to není náš cíl. Cíl je, aby se občanům ČR ve své zemi lépe žilo, aby se vrátily do politiky hodnoty jako morálka, mravnost a čest,“ uvedl Rajchl.

V nejužším vedení strany je nově například bývalý ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Marek Zeman. Mezi odborné garanty se zařadili bývalý cyklista a senátor Jozef Regec či antropolog Ivo Budil, který se bude zabývat školstvím.

  Od středečního odpoledne hrozí v ČR silná ledovka, sever Čech zasype sníh

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com