Po zahájení sezony vyrazily do českých hor tisíce lyžařů

Tisíce lyžařů vyrazily po zahájení sezony o víkendu do českých hor. Některé skiareály otevřely v pátek a další o víkendových dnech. Vyplývá to z informací ČTK od provozovatelů středisek. Na některých sjezdovkách bylo i kolem metru sněhu.

Několik tisíc lyžařů přijelo o víkendu třeba do krkonošských středisek, kde bylo v areálech Špindlerův Mlýn, Černá hora a Malá Úpa až přes jeden metr přírodního a technického sněhu. Největší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn zahájilo sezonu v sobotu. V provozu byly lanovky ze Špindlerova Mlýna a z Horních Míseček na Medvědín a lyžaři měli k dispozici čtyři kilometry sjezdovek. „Za víkend u nás lyžovalo přibližně 2500 lidí,“ řekla ČTK mluvčí skiareálu Vendula Kalenská. „Od pátku 8. prosince plánujeme rozšíření provozu,“ dodala.

Středisko SkiResortu Černá hora – Pec sezonu zahájilo sezonu v pátek na Černé hoře u Janských Lázní. „Za celý prodloužený víkend přijelo na Černou horu lyžovat asi 3000 lidí. Největší návštěva byla dnes. Podmínky jsou skvělé, na sjezdovkách je až 110 centimetrů sněhu, což v tuto dobu nepamatujeme,“ řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Černá hora teď nabízí téměř pět kilometrů sjezdovek. Po sobotním zahájení je v povozu také areál Malá Úpa, kde je zatím otevřená kilometrová sjezdovka Pomezky. V pátek 8. prosince SkiResort plánuje zahájení lyžování v Peci pod Sněžkou.

Úspěšný start nové sezony má za sebou i středisko Ještěd v Liberci. V sobotu využilo upravené sjezdovky 1000 hostů a v neděli 1300. Areál teď bude dva dny zavřený a lanovky se spustí zase ve středu při večerním lyžování. Otevřela se i menší střediska v Krušných horách a běžkaři využili desítky kilometrů upravených tratí v Jizerských a Krušných horách, zjistila dnes ČTK. V sobotu na krušnohorském Božím Daru zahájil provoz areál Novako.

V Orlických horách zahájil v pátek sezonu menší areál Šerlišský Mlýn a v sobotu se k němu přidalo středisko Říčky, kde mohli díky sněžení kromě červené sjezdovky otevřít i černou, uvedli vlekaři. V pondělí Říčky provoz přeruší, do denního provozu vstoupí asi 8. prosince.

  Zeman podepsal jmenování generálů, Koudelku nepovýšil

V Pardubickém kraji na víkend otevřelo středisko Dolní Morava pod Králickým Sněžníkem. Lyžaři tam měli k dispozici asi tři kilometry sjezdovek. Denní provoz ale zahájí také asi v pátek 8. prosince. Víkendový provoz měla i dvě menší střediska na Orlickoústecku, a to Přívrat u České Třebové a Dlouhoňovice u Žamberka.

Rovněž v Jeseníkách byly o víkendu v provozu první vleky. Sezonu zahájili lyžaři třeba ve středisku v Karlově a Branné, ale i v Hrubé Vodě nedaleko Olomouce. V Branné na Šumpersku, kde je až 70 centimetrů sněhu, si první lyžování nenechalo ujít od pátku zhruba 600 lidí. Stovky lidí zavítaly také do Ski Arény Karlov. Od příštího víkendu se k nim připojí další areály, zahájení provozu v pátek hlásí například Červenohorské sedlo.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com