Schwarzenbergovi se i dnes přicházejí poklonit stovky jeho obdivovatelů

I dnes, v poslední den, kdy se veřejnost může rozloučit s bývalým ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem v malostranském kostele Panny Marie pod řetězem, se u rakve s ostatky politika střídají stovky jeho obdivovatelů. Od 12:00 do 17:00 využilo možnosti poklonit se památce zesnulého 2500 lidí, informovala ČTK za pořadatele piety Monika Matulová. Lidé mohou v kostele nechat vzkaz v kondolenční knize nebo na přání zesnulého přispět na obranu Ukrajiny napadené Ruskem či charitativní činnost maltézského řádu, jehož byl Schwarzenberg členem.

Stejně jako ve středu a ve čtvrtek plánují organizátoři akce zavřít i dnes bránu kostela ve 22:00. Matulová uvedla, že fronty se v podvečer před kostelem netvoří a zájemci o zastávku v kostele nemusejí čekat dlouho.

Ve středu a ve čtvrtek se přišlo s populárním politikem a příslušníkem starobylého šlechtického rodu do kostela ve správě maltézského řádu rozloučit celkem na 6600 lidí. Čestnou stráž drží u rakve vojáci a skauti.

V sobotu ráno budou ostatky politika, který zemřel ve Vídni 12. listopadu, převezeny na Pražský hrad, kde v poledne začne v katedrále svatého Víta zádušní mše pro hosty z řad diplomacie, šlechty a politiků. Slavnost bude mít prvky státních poct a přenos z ní budou moct zájemci sledovat na obrazovce na Hradčanském náměstí i diváci všech hlavních českých televizních kanálů.

ČTK

  V 87 letech zemřela legenda české hudební publicistiky Jiří Černý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com