Izraelská vojenská operace u města Chán Júnis bude trvat tři až čtyři týdny

Izraelská vojenská operace u města Chán Júnis v jižní části Pásma Gazy bude trvat ještě tři až čtyři týdny, uvedl izraelský kanál Channel 13 s odvoláním na diplomatické zdroje. V útocích na Gazu, kde ve velmi těžkých podmínkách žije 2,3 milionu Palestinců, pokračoval Izrael i v noci na dnešek.

Channel 13 se ve svém zpravodajství odvolává na víkendový telefonický rozhovor mezi izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a americkým prezidentem Joem Bidenem, při němž prý Netanjahu informoval o očekávané době trvání nynější vojenské operace.

Bidenova administrativa podle izraelské televize očekává, že poté boje v Gaze ztratí na intenzitě a rozsahu. Citovaní diplomaté také tvrdí, že Biden nestanovil Izraeli konec roku jako termín, do kdy by válka měla skončit.

Boje v oblasti pokračovaly i v noci na dnešek, podle serveru listu The Times of Israel se soustředily právě na Chán Júnis a město Džabálija na severu Gazy. Při bojích na jihu úzkého pobřežního pásma podle agentury Reuters zemřeli čtyři izraelští vojáci.

Válka si dosud v Gaze vyžádala přes 17.700 mrtvých, z nichž kolem 40 procent byly děti. Velká většina zdejších obyvatel musela opustit své domovy.

Předchozí útok palestinského radikálního hnutí Hamás na Izrael připravil o život 1200 lidí, většinou civilistů. Dalších 240 lidí ozbrojenci vzali jako rukojmí, 137 jich nadále zadržují.

  Žena z Bavorska si koupila v Česku karakala, chovala ho v kuchyni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com