Tenistkou roku je Šwiateková, pětice Češek v anketách WTA neuspěla

Polská tenistka a světová jednička Iga Šwiateková se stala nejlepší hráčkou roku podle ženské asociace WTA. Dvaadvacetiletá rodačka z Varšavy porazila v hlasování novinářů pětici konkurentek včetně Markéty Vondroušové. Naprázdno vyšly v ostatních anketách i další čtyři Češky. WTA o tom informovala na svém webu.

Wimbledonská vítězka Vondroušová neuspěla ani v kategorii o návrat roku. V ní figurovala v nominaci spolu s finalistkou Roland Garros Karolínou Muchovou. Obě Češky ale předčila devětadvacetiletá Ukrajinka Elina Svitolinová, která se po mateřské pauze probojovala do čtvrtfinále French Open a semifinále Wimbledonu.

Třetí titul po sobě a čtvrtý celkově nepřidaly deblistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Vítězky Australian Open, které po sezoně oznámily konec spolupráce, nestačily na australsko-belgický pár Storm Hunterová, Elise Mertensová. S deblovou jedničkou Hunterovou se Siniaková představí na lednovém Australian Open.

Trenérem roku se stal Tomasz Wiktorowski, který vede vítězku hlavního individuálního ocenění Šwiatekovou. Dvaačtyřicetiletý kouč předčil mimo jiné Emila Miškeho, trenéra Muchové.

Nováčkem roku je šestnáctiletá Ruska Mirra Andrejevová, která uspěla v konkurenci o tři roky starší Lindy Noskové. Největší zlepšení prokázala Číňanka Čeng Čchin-wen. Cenu Karen Krantzckeové za fair play a příkladné vystupování na kurtu i mimo něj obhájila Tunisanka Uns Džábirová.

ČTK

  Fotbalisty Slavie a Sparty čeká v Edenu pražské derby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com