Ostravský fotbalista Tanko dostal za udeření Douděry trest na tři zápasy

Ostravský útočník Abdullahi Tanko dostal od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) trest na tři soutěžní zápasy za vyloučení po udeření slávistického obránce Davida Douděry v nedělním utkání 19. kola nejvyšší soutěže. Českobudějovický klub zaplatí 90.000 korun za to, že jeho fanoušci v duelu 18. ligového kola v Plzni opakovaně použili pyrotechniku. LFA o trestech informovala v komuniké po dnešním zasedání komise.

Douděra v souboji o míč do Tanka na kraji hřiště strčil a povalil ho na atletickou dráhu. Nigerijský útočník se rychle zvedl a Douděru hrudníkem srazil na trávník. Tanko v 67. minutě dostal od rozhodčího Karla Roučka červenou kartu. Baník doma podlehl Slavii 2:3.

Českobudějovičtí příznivci během druhého poločasu v Plzni ze svého sektoru čtyřikrát vhodili na hřiště dýmovnici. Utkání, které Jihočeši prohráli 0:5, kvůli tomu bylo na několik minut přerušeno. Viktoria za porušení povinností pořadatele zaplatí 20.000 korun.

FC Hradec Králové dostal pokutu 50.000 korun za to, že někteří diváci v domácím zápase 18. ligového kola s Ostravou (2:3) pronesli pyrotechniku a rasisticky uráželi nejmenovaného hráče hostů. Baník za pyrotechniku svých fanoušků v Hradci zaplatí 40.000 korun.

Za nesportovní chování diváků, převážně použití pyrotechniky, disciplinární komise potrestala i Spartu (40.000 korun), Slavii a Slovácko (oba kluby 20.000 korun). Karvinský sportovní ředitel Lubomír Vlk zaplatí 10.000 korun za neoprávněný vstup na hřiště v dohrávce 17. kola v Mladé Boleslavi.

Pardubický William Mukwelle dostal trest na dva soutěžní zápasy za červenou kartu, kterou v duelu s Libercem dostal po faulu na hostujícího Jana Mikulu. Sparťan Lukáš Sadílek za vyloučení v jiném utkání 19. ligového kola proti Teplicím bude chybět jeden soutěžní zápas.

ČTK

  Fotbalisté budou proti Slovákům bojovat o prvenství ve skupině LN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com