Český tým posílí na MS sedm hráčů z NHL, nechybí Hronek, Vrána či Hertl

isport.blesk.cz

Hokejovou reprezentaci posílí na květnovém mistrovství světa ve Finsku brankář Karel Vejmelka z Arizony, obránci Filip Hronek z Detroitu s Radimem Šimkem ze San Jose a útočníci Jakub Vrána (Detroit), Dominik Simon (Anaheim), Dmitrij Jaškin (Arizona) a Tomáš Hertl (San Jose). Ve hře ještě zůstává možnost účasti Filipa Zadiny z Detroitu, omluvili se naopak další útočníci Jakub Voráček a Dominik Kubalík.

Jména posil z klubů, kterým skončila sezona NHL už po základní části, zveřejnili dnes prostřednictvím tiskové zprávy generální manažer Petr Nedvěd s koučem Karim Jalonenem. Většina ze zámořských posil by se k týmu měla připojit v Praze před středečním odletem na Švédské hry. Pouze Hertl se Šimkem přiletí z USA přímo do Stockholmu.

Se všemi hráči se Nedvěd sešel a předběžně domluvil během inspekční cesty po USA na přelomu března a dubna. „Je skvělé, že kluci z NHL mají zájem reprezentovat a třeba i po 82 zápasech přijedou pomoct českému týmu na světový šampionát,“ uvedl Nedvěd, který nemohl konkrétní jména zveřejnit před koncem základní části NHL. „Hráči mi přislíbili svou účast dopředu, konkrétní jména jsme ale na základě dohody s vedením NHL mohli potvrdit až dnes,“ vysvětlil.

Podle Nedvěda je ještě otevřená situace okolo Zadiny, přestože musel na operaci slepého střeva. „Ještě ale není jisté, zda kvůli tomu přišel o možnost startovat na mistrovství světa. Jsem domluven s generálním manažerem Red Wings Stevem Yzermanem, že si příští týden zavoláme a řekneme si, jak to s Filipem vypadá,“ přiblížil Nedvěd.

Omluvili se Voráček (Columbus) a Kubalík (Chicago). „Kuba Voráček mi říkal, že v průběhu sezony prodělal několik drobnějších zranění a spoustu zápasů odehrál pod prášky tlumícími bolest, proto se teď potřebuje dát v první řadě v následujících měsících zdravotně dohromady. I Dominik Kubalík přiznal, že celá sezona byla pro něj hodně náročná a vzhledem k tomu, že nemá v NHL podepsanou smlouvu, potřebuje co nejdelší letní pauzu, aby se co nejlépe připravil na příští ročník. Oba kluci mi říkali, že je to moc mrzí a že budou letos nároďáku držet palce na dálku,“ přiblížil Nedvěd.

  Praha hostí ME judistů s Krpálkem i mladými českými nadějemi

Další případné posily z NHL mohou vzejít ze soubojů prvního kola play off. „Dvojice týmů pro play off vycházejí tak, že téměř z každé série může vypadnout potenciální posila pro národní tým. Počkáme ale nejdřív, jak první kolo NHL dopadne. Poté všechny obvolám a budeme to řešit případ od případu,“ nastínil Nedvěd.

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com