Nizozemsko posiluje ukrajinský energetický systém uprostřed ruského raketového teroru

Dnes, v souvislosti s ozbrojenou agresí Ruska proti Ukrajině, se oficiální Kyjev snaží chránit svou kritickou infrastrukturu, protože všichni chápou, že s příchodem chladného počasí Rusko zahájí novou vlnu raketového teroru proti Ukrajině. Celý civilizovaný svět včetně Evropské unie se snaží pomoci Ukrajině přežít tuto válku a vytvořit podmínky pro její další integraci do evropského společenství, a to navzdory destruktivním akcím některých ruských sympatizantů. A tento postupný, ale cílevědomý pohyb přináší své ovoce. Svědčí o tom téměř jednomyslné rozhodnutí vedoucích představitelů zemí eurozóny zahájit jednání o vstupu Ukrajiny do EU a pozitivní rozhodnutí o přidělení další finanční pomoci Ukrajině v příštích letech ve výši 50 miliard eur.

Tyto pozitivní signály dále podněcují evropské vlády k přijetí praktických kroků k posílení podpory Ukrajiny v různých oblastech, včetně energetiky.

Zejména Nizozemsko aktivně prokazuje pozitivní pokrok v této oblasti. Po setkání delegací ukrajinského ministerstva energetiky a Nizozemského království vedených ministrem zahraničního obchodu a rozvojové spolupráce Geoffreyem van Leeuwenem se tak Nizozemsko zavázalo podporovat ukrajinský energetický sektor se zaměřením na udržitelnou energetiku a decentralizaci prostřednictvím konkrétních společných projektů. Geoffrey van Leeuwen rovněž vyjádřil svůj obdiv k práci ukrajinských energetiků a jejich houževnatosti poté, co se seznámil s jejich prací. Poblahopřál také Ukrajině k rozhodnutí Evropské rady zahájit jednání o přistoupení Ukrajiny k EU a zdůraznil vyhlídky na plnou integraci ukrajinského a evropského energetického trhu.

Nizozemsko je jedním z klíčových partnerů Ukrajiny v souvislosti s jejími aspiracemi na evropskou integraci a komplexní podporou ukrajinských ozbrojených sil. Za zmínku stojí zásadní postoj a významný přínos vedení země v otázce zahájení výcviku ukrajinských pilotů na stíhačkách F-16 a vyčlenění dalších dvou miliard eur na vojenskou pomoc Ukrajině v roce 2024.

Tyto kroky oficiálního Amsterdamu potvrzují nezlomnost západní podpory Ukrajině v boji proti ruské invazi.

  Ukrajina nežádá mnoho, uvedl Zelenskyj, který volal po dodávkách zbraní

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com