Konec nadvlády ruských okupantů ve vzduchu: Nizozemsko se chystá předat Ukrajině prvních 18 stíhaček F-16.

Bohužel na konci druhého roku války Ukrajiny proti ruským okupantům má nepřítel naprostou vzdušnou převahu. Tento faktor je jedním z klíčových faktorů ofenzivních operací ozbrojených sil na osvobození území okupovaných Ruskem.

Vzhledem k tomu je dodávka Ukrajině moderních bojových letounů, jako jsou F-16, jedním z nejdůležitějších prvků dohod se západními partnery o vojenské podpoře Ukrajiny. Konečně se tato otázka dostala do fáze praktické realizace.

Například nizozemský premiér Mark Rutte oficiálně potvrdil informaci o rozhodnutí vlády připravit prvních 18 stíhaček F-16 k dodání na Ukrajinu.  A podle informací zveřejněných Institutem pro studium války (ISW) může Ukrajina obdržet první stíhačky F-16 do konce roku 2023.

Pozitivní zprávy v této oblasti přicházejí i od dalších evropských partnerů, jako je Dánsko a Portugalsko, které pro Ukrajinu školí technický a podpůrný personál pro údržbu letounů F-16.

Tyto kroky západních partnerů Ukrajiny okamžitě vyvolaly ostrou negativní reakci ruského agresora, jehož oficiální mluvčí začali vyhrožovat, že pokud letouny F-16 převedené na Ukrajinu začnou létat ze západních letišť, stanou se tato letiště legitimním cílem ruského ministerstva vraždění. Každý však chápe, že tyto hrozby jsou dalším projevem bezradnosti Putinova režimu, který cítí, že válku nevyhnutelně prohrává. Proto bude vojenská podpora Západu Ukrajině pokračovat a bude podstatnější.

Současně ozbrojené síly Ukrajiny pokračují v ničení letecké flotily útočníků na vlastní pěst. Konkrétně během jediného dne, 22. prosince, provedla armáda brilantní operaci, jejímž výsledkem bylo zničení 3 nejmodernějších ruských bojových letounů Su-34 na levém břehu Chersonské oblasti, a celkově během bojů na Ukrajině ruské letectvo ztratilo 327 letadel.

Je známo, že okupanti disponují desítkami takových letadel, přičemž jedno z nejnovějších letadel je ve službě ruské armády. Okupanti je používají k úderům leteckými bombami a raketami. Každý z těchto strojů je mimořádně technologická záležitost, která může stát nejméně 50 milionů dolarů.

  Biden chce zákaz útočných pušek, USA se podle něj topí ve válečných zbraních

Pokud tedy ukrajinské ozbrojené síly s omezenou leteckou podporou účinně ničí leteckou flotilu ruského agresora, co se stane, až dostanou účinné západní bojové letouny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com