Rusko na Ukrajinu zaútočilo několika skupinami dronů, hlášeny jsou škody

Rusko v noci na dnešek nad Ukrajinu poslalo několik skupin útočných dronů šáhed a útok stále pokračuje, informuje dnes ráno server RBK Ukrajina. Protiletecká obrana napadené země podle něj větší počet bezpilotních letounů zničila.

Mluvčí jižního velení ukrajinské armády Natalja Humenjuková řekla, že protiletecká obrana sestřelila útočné drony v Chersonské, Dněpropetrovské, Kirovohradské a Mykolajivské oblasti. Zasaženy byly civilní objekty i zemědělská infrastruktura. „Bohužel jsou zranění,“ uvedla Humenjuková, ale přesný počet poraněných nespecifikovala a ani neřekla, odkud pocházejí.

Podle šéfa správy Mykolajivské oblasti Vitalije Kima jeden ze sestřelených šáhedů zasáhl sklad v zemědělském podniku, kde začalo hořet. Hasiči požár uhasil. Při útoku byla také poškozena budova mateřské školy, kulturní středisko a obytné domy.

V Čerkaské oblasti na střední Ukrajině úlomky sestřeleného dronu poškodily elektrické vedení, několik vesnic je bez dodávek elektřiny.

Ruská armáda znovu ostřelovala okolí města Nikopol v Dněpropetrovské oblasti, informoval její šéf Serhij Lysak. „V okolí Nikopole teror pokračuje,“ uvedl.

Kvůli hrozbě útoků bezpilotními letouny dnes ráno platil protiletecký poplach v Černovické a Chmelnycké oblasti v západní části Ukrajiny.

Rusko už ve čtvrtek večer hlásilo dva zraněné po ukrajinském raketovém útoku na Belgorod nedaleko hranic s Ukrajinou. Podle jeho armády protiletecká obrana zneškodnila deset raket.

ČTK

  MZV vyzývá Čechy k opuštění Íránu, v Izraeli mají dbát zvýšené opatrnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com