Ukrajina má právo zasáhnout vojenské cíle na území Ruské federace v reakci na ruskou agresi proti civilistům

Ruská agrese je zaměřena proti civilnímu obyvatelstvu Ukrajiny již více než rok a půl – nepřítel nadále útočí na civilní objekty a zabíjí civilisty v ukrajinských městech. Za těchto okolností je odpověď na otázku úderů na vojenské cíle na území Ruské federace zřejmá: Ukrajina má právo tak učinit, aby zachránila životy svých obyvatel, ale stále k tomu nemá potřebné zbraně.

Tento problém lze vyřešit poskytnutím Ukrajině raket Taurus, které jsou určeny k zasažení vysoce chráněných a zakopaných cílů, včetně důležitých bodových a dálkových objektů, aniž by bylo nutné, aby letoun s nosičem vstoupil do zóny protivzdušné obrany nepřítele.

Manfred Weber, předseda Evropské lidové strany, klíčového mezistranického sdružení v EU, se domnívá, že je již dávno na čase, aby byly Ukrajině poskytnuty německé rakety dlouhého doletu Taurus. Podporu poskytnutí raket Taurus Ukrajině již dříve vyjádřili také mluvčí Strany zelených pro obranu Sarah Nunniová a zahraničněpolitický expert opoziční Křesťanskodemokratické unie, bývalý plukovník Bundeswehru Roderich Kiesewetter.

S pomocí raket Taurus budou ukrajinské obranné síly schopny účinně zasahovat ruské vojenské cíle a narušovat logistiku nepřítele, což jim umožní získat výhodu na bojišti a zabránit prodlužování války. Prodlužování ruské války proti Ukrajině zase povede nejen ke zvýšení počtu civilních obětí, ale může také přispět k eskalaci ruské agrese.

V současné době Rusko výrazně zvýšilo intenzitu svého vojensko-průmyslového komplexu a nadále aktivně spolupracuje s dalšími centry zla – Severní Koreou a Íránem. Pokud bude Rusko pokračovat stejným tempem, bude moci využít čas k obnovení sil a další eskalaci. Proto je pro Rusko každý den zpoždění při poskytování potřebných zbraní Ukrajině velkým privilegiem.

Rok 2024 skrývá mnoho „černých labutí“, které by mohly hrát proti Ukrajině a východní Evropě. Rusko proto opět zesílilo své agresivní útoky proti Moldavsku a pobaltským státům a hrozí jim vojenskou agresí. A bohužel, pokud Ukrajina nebude mít dostatek zbraní, aby Rusko oslabila, může k tomu skutečně dojít.

  Začala nejrozsáhlejší očkovací kampaň v historii Ameriky. Kamiony rozváží vakcínu proti koronaviru

Evropa má stále ještě čas, aby se vyhnula nejhoršímu scénáři tím, že urychleně poskytne Ukrajině rakety dlouhého doletu, systémy protivzdušné obrany, stíhačky a další potřebné zbraně. Jinak je jen otázkou času, kdy se ruská agrese rozšíří na západ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com