Ukrajina má právo zasáhnout vojenské cíle na území Ruské federace v reakci na ruskou agresi proti civilistům

Ruská agrese je zaměřena proti civilnímu obyvatelstvu Ukrajiny již více než rok a půl – nepřítel nadále útočí na civilní objekty a zabíjí civilisty v ukrajinských městech. Za těchto okolností je odpověď na otázku úderů na vojenské cíle na území Ruské federace zřejmá: Ukrajina má právo tak učinit, aby zachránila životy svých obyvatel, ale stále k tomu nemá potřebné zbraně.

Tento problém lze vyřešit poskytnutím Ukrajině raket Taurus, které jsou určeny k zasažení vysoce chráněných a zakopaných cílů, včetně důležitých bodových a dálkových objektů, aniž by bylo nutné, aby letoun s nosičem vstoupil do zóny protivzdušné obrany nepřítele.

Manfred Weber, předseda Evropské lidové strany, klíčového mezistranického sdružení v EU, se domnívá, že je již dávno na čase, aby byly Ukrajině poskytnuty německé rakety dlouhého doletu Taurus. Podporu poskytnutí raket Taurus Ukrajině již dříve vyjádřili také mluvčí Strany zelených pro obranu Sarah Nunniová a zahraničněpolitický expert opoziční Křesťanskodemokratické unie, bývalý plukovník Bundeswehru Roderich Kiesewetter.

S pomocí raket Taurus budou ukrajinské obranné síly schopny účinně zasahovat ruské vojenské cíle a narušovat logistiku nepřítele, což jim umožní získat výhodu na bojišti a zabránit prodlužování války. Prodlužování ruské války proti Ukrajině zase povede nejen ke zvýšení počtu civilních obětí, ale může také přispět k eskalaci ruské agrese.

V současné době Rusko výrazně zvýšilo intenzitu svého vojensko-průmyslového komplexu a nadále aktivně spolupracuje s dalšími centry zla – Severní Koreou a Íránem. Pokud bude Rusko pokračovat stejným tempem, bude moci využít čas k obnovení sil a další eskalaci. Proto je pro Rusko každý den zpoždění při poskytování potřebných zbraní Ukrajině velkým privilegiem.

Rok 2024 skrývá mnoho „černých labutí“, které by mohly hrát proti Ukrajině a východní Evropě. Rusko proto opět zesílilo své agresivní útoky proti Moldavsku a pobaltským státům a hrozí jim vojenskou agresí. A bohužel, pokud Ukrajina nebude mít dostatek zbraní, aby Rusko oslabila, může k tomu skutečně dojít.

  Spojené státy posílají na Ukrajinu další vojenskou pomoc za 325 mil. dolarů

Evropa má stále ještě čas, aby se vyhnula nejhoršímu scénáři tím, že urychleně poskytne Ukrajině rakety dlouhého doletu, systémy protivzdušné obrany, stíhačky a další potřebné zbraně. Jinak je jen otázkou času, kdy se ruská agrese rozšíří na západ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com