Lvi Praha postoupili ze skupiny volejbalové Ligy mistrů

Lvi Praha porazili doma 3:0 na sety rumunský tým Galati a postoupili do vyřazovací fáze volejbalové Ligy mistrů. Dokázali to jako první český klub v historii soutěže v současném formátu. Ve skupině E jsou druzí, nestačili jen na italskou Civitanovu.

V klíčovém zápase na závěr skupinové fáze Lvi v UNYP Aréně nastoupili v sestavě, které se dařilo v minulém vítězném utkání s Maaseikem. Většinu duelu vedli. První dva sety pro sebe definitivně rozhodli až v koncovkách, vyhráli je shodně 25:23. Druhý setbol v úvodní sadě zužitkoval univerzál Casey Schouten, když v dlouhé výměně složil čtvrtý útok Pražanů. Ve druhém dějství si domácí vypracovali dokonce tři setboly a třetí proměnil blokař Fynn McCarthy.

Ve třetí sadě dostali hosty ještě pod větší tlak a naprosto dominovali. „Myslím, že jak jsme urvali ty dvě koncovky, tak Galati to pak v hlavách vzdalo,“ uvedl v nahrávce pro média Milan Moník hrající na postu libera. Lvi zvítězili 25:15, zápas ukončil smečí McCarthy. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen domácí smečař Daniel Čech, který nasbíral čtrnáct bodů.

Lvi proměnili v postup hned premiérovou účast v Lize mistrů. „Všichni jsme si to přáli, všichni jsme tvrdě makali, abychom tohoto dosáhli. Jsem rád, že se to povedlo,“ řekl Čech České televizi. Byl nadšený i z individuálního ocenění. „Je to pocta. Jsem strašně šťastný za všechno,“ doplnil.

Po velkolepém úspěchu těžko hledal slova i nahrávač a kapitán Lvů Jakub Janouch. „Možná to je víc než titul. Měl jsem slzy na krajíčku, možná i jedna ukápla. Je to něco neuvěřitelného,“ rozplýval se. Už po rozlosování skupiny věřil, že by se Pražané s Galati a Maaseikem mohli poprat o druhé místo za výkonnostně odskočenou Civitanovou. „Ale důležité bylo to předvést na hřišti. To bylo neskutečné ve všech zápasech a já jsem strašně hrdý na náš tým,“ ocenil Janouch.

  Závěrečný závod běžkyň vyhrála Wengová, Razýmová byla šestnáctá

Po postupu ze druhé příčky ve skupině budou čeští mistři hrát v play off o účast ve čtvrtfinále, kam se přímo dostali vítězové pěti skupin. Dostali se tak mezi jedenáct nejlepších klubů v Evropě. Žádného vysněného soupeře nemají. „Je úplně jedno, kdo bude stát proti nám. Budeme se snažit bojovat, jako jsme bojovali doteď, a uvidíme,“ poznamenal Janouch. „Kdyby to byl nejslabší z těch nejsilnějších, tak bychom se nezlobili,“ doplnil ho Moník. Sám věří, že se cesta Lvů ani v další fázi nemusí zastavit. „Míč je kulatý, může se stát cokoli,“ řekl.

Volejbalová Liga mistrů – skupina E, 6. kolo:

Lvi Praha – Galati 3:0 (23, 23, 15)

Rozhodčí: Burkiewicz (Pol.), Akinci (Tur.). Čas: 87 min. Diváci: 1150.

Sestava Lvů Praha: Madsen, McCarthy, Schouten, Čech, Crer, Janouch, libero Moník – Kollátor. Trenér: Barrial.

Civitanova – Maaseik 3:0 (18, 15, 19).

Konečná tabulka:

1. Civitanova 6 5 1 17:3 481:412 16
2. Lvi Praha 6 3 3 11:10 473:464 10
3. Maaseik 6 2 4 7:14 465:496 6
4. Galati 6 2 4 8:16 499:546 4

 

ČTK

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com