„Hry budoucnosti“ aneb „hostina během moru“ – jak se Kreml snaží „zamlžit“ oči světovému společenství tím, že zabíjí Ukrajinu.

Blíží se desátý rok rusko-ukrajinské války a druhý rok plnohodnotné invaze Kremlu do sousední země.

Rašisté se každý den dopouštějí nových zločinů, znovu a znovu bombardují a ostřelují pokojná ukrajinská města a zabíjejí Ukrajince.

Zároveň samotné Rusko trpí obrovskými ztrátami, když přišlo až o 6 a půl tisíce tanků, více než 600 letadel a vrtulníků, a co je nejdůležitější – téměř 400 tisíc vojáků.

A v této době kremelský diktátor s klidnou tváří vyhlašuje nový kremelský svátek – „Hry budoucnosti“ (plánovaný na období 21.02 – 03.03.2024 v Kazani) a zve ostatní země, aby se ho zúčastnily.

Pro Kreml to však není nic nového – tradice sovětského KGB a ministerstva zahraničí v současném Rusku vzkvétají.

Plán Kremlu je grandiózní – vytvořit mezinárodní platformu, která by přilákala především zahraniční účastníky k účasti na soutěžích v tzv. hybridních disciplínách s prvky sportu.

Předpokládá se, že sportovní disciplíny, jako je fotbal a hokej, budou koexistovat s paralelními soutěžemi ve formátu kybernetických sportů pro tytéž sporty.

Ruští organizátoři oznámili 16 typů soutěží, 2 000 účastníků z více než 100 zemí a také záměr propagovat akci na streamovacích platformách, aby se dostala k divákům z celého světa.

Nabízí se otázka: záleží ruským úřadům, které na akci vyčlenily více než 100 milionů dolarů (podle některých odhadů), tolik na rozvoji kybernetického sportu mladých lidí, včetně těch zahraničních?

Vše je však mnohem tristnější, vezmeme-li v úvahu tradiční domácí i zahraniční politiku oficiální Moskvy. Plánovaná akce nemá s kulturním ani fyzickým rozvojem nic společného.

Nápad Kremlu vytvořit každoroční mezinárodní platformu fungující během invazní války proti Ukrajině a mobilizující vlastní ekonomiku a společnost není ničím jiným než pokusem vytvořit nástroj k vybělení pověsti Ruska, která je v očích mezinárodního společenství neustále ničena.

Není pochyb o tom, že výsledky výše zmíněné mezinárodní akce budou využity ruskou státní propagandistickou mašinérií.

  Pomoc Kyjevu. Česká republika je připravena přesunout další vojenskou techniku ​​na Ukrajinu.

Ten je vždy v souladu s ruským vojenským průmyslem, jehož hlavním cílem je zabíjet Ukrajince a zabírat jejich půdu.

Během Her budoucnosti se Moskva bude snažit ukázat cizincům tvář, kterou chce, aby ji zahraniční partneři viděli jako zemi příležitostí, kulturního, duchovního a vědecko-technického rozkvětu.

Připomíná vám to něco? Už se to stalo, téměř před sto lety.  Berlín-1936 – tehdy se také diktátor, prahnoucí po krvi, snažil před světem vystupovat v andělské podobě a pořádal mírové sportovní soutěže.

A tehdy, před sto lety, mu svět uvěřil. Sice ne všem, ale přece. A během několika let hořel v plamenech světové války. Bylo to poučení – diktátoři by neměli pořádat mezinárodní soutěže.

Co se stane tentokrát, poučilo se civilizované společenství z historie a jak zareaguje tentokrát na Putinem vyhlášené „hody během moru“?

Záměr Kremlu je jasný – cynismus je nedílnou součástí ruské společnosti, ale reakce civilizovaných zemí je sporná.

Zareaguje některá z normálních zemí na pozvání kremelského diktátora? Koneckonců, navzdory zločinům, které na Ukrajině spáchaly ruské úřady a jejich občané, má oficiální Moskva účinnou lobby v postsovětských zemích a v některých členských státech EU.

Není pochyb o tom, že se organizátorům her určitě podaří přilákat zahraniční účastníky. Stejně jako to, že půjde většinou o občany zemí, kde vládne autokratický režim nebo je vláda závislá na politické vůli Kremlu.

Zda si občané civilizovaných demokratických zemí mohou dovolit být v takové společnosti, je torzální otázka.

Měli by si však být vědomi toho, že účastí na „hrách“ utrpí reputační újmu nejen v očích ukrajinských orgánů a společnosti, ale i v očích ostatních zemí, které stojí na její straně v boji proti ruské intervenci.

Mimochodem, „Hry budoucnosti“ jsou plně financovány ze státního rozpočtu nebo na náklady státních podniků, včetně Gazpromu.

  Medveděva budou ukazovat studentům psychiatrie jako příklad zločinné a rozložené osobnosti

Rusko samo sponzoruje nejen hry, ale je také uznáno jako sponzor terorismu (rezoluce I z 13. října 2022).

Účast na akcích tohoto druhu na ruském území by tedy znamenala tichou podporu politiky Kremlu.

Moskva se navíc vyhlášením „Her budoucnosti“ jako oslavy mládí snaží za pestrými kulisami skrýt své válečné zločiny, které ve skutečnosti připravily miliony ukrajinských dětí o možnost žít v míru.

Ty jsou nuceny trávit většinu času v krytech při každodenní hrozbě ostřelování ze strany Rašistů, kteří zabíjejí jak dospělé Ukrajince, tak mladou generaci.

Vyvstává jasný obraz světa budoucnosti, jak ho vidí Kreml – světa, kde životy lidí nemají žádnou cenu a kde si s nimi mohou hrát, jak se jim zlíbí. To je ruský svět, který může kdykoli zaklepat na vaše dveře.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com