Fiala se dnes setká se zástupci diplomatických misí v ČR, vystoupí s projevem

Premiér Petr Fiala (ODS) se dnes odpoledne v pražském Lichtenštejnském paláci setká se zástupci diplomatických misí v České republice. Vystoupí s projevem, naváže na něj apoštolský nuncius Jude Thaddeus Okolo.

Se zahraničními diplomaty se Fiala setkal také v květnu 2022, zhruba tři měsíce po ruské invazi na Ukrajinu. Vyzdvihl tehdy důležitost společné pomoci Ukrajině i začlenění uprchlíků nejen do české společnosti, diplomatům také představil pět prioritních okruhů pro předsednictví v Radě Evropské unie, kterého se Česko ujalo v červenci 2022. Setkání se tehdy zúčastnili i někteří místopředsedové kabinetu.

Pravidelně se s diplomatickým sborem setkává také prezident. Petr Pavel loni v předvečer státního svátku 28. října k zahraničním velvyslancům hovořil mimo jiné o válce na Ukrajině, kde je podle něj porušováno mezinárodní právo a Rusko útočí na nevinné lidi. Zmínil také konflikt na Blízkém východě. Terorismus nemá v naší společnosti místo, nelze nijak ospravedlnit hrozné činy radikálního hnutí Hamás v Izraeli, řekl tehdy na akci Pavel.

ČTK

  Český prezident Petr Pavel navštíví Drážďany, otevře zde výstavu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com