V Novém Městě na Moravě oficiálně začalo biatlonové mistrovství světa

V Novém Městě na Moravě dnes oficiálně začalo biatlonové mistrovství světa. Šampionát, který se vrátil do Česka po 11 letech, zahájil při slavnostním ceremoniálu šéf Mezinárodní biatlonové unie Ole Dahlin. Prvním závodem ve zrekonstruované Vysočina Areně budou ve středu od 17:20 smíšené štafety. Šampionát potrvá do 18. února.

„Přeji všem závodníkům především hodně štěstí,“ řekl na pódiu Dahlin, po jehož krátkém proslovu kolem sedmé hodiny večerní zazněla také hymna IBU.

Před zaplněným Vratislavovým náměstím vystoupil také šéf Českého biatlonu Jiří Hamza. „Jsem moc rád, že se nás zde tolik sešlo. Věřím, že se budeme scházet i v dalších dnech ve Vysočina Areně. Přeju vám, ať si to užijete. Věřím, že se nad námi slituje počasí a bude lepší, než nám říkají předpovědi. Ať vyhrají ti nejlepší sportovci, ale ať jsou mezi nimi i Češi,“ uvedl Hamza.

Fanoušci v Novém Městě na Moravě, mezi nimiž převažovali Češi, poté zhlédli vystoupení Biatlon na nebi, na němž se podílely skupiny Letní Letná, Losers Cirque Company a AirGym Art Company. Nechyběly při nich artistické kousky nad zemí. Program poté gradoval společným nastoupením vlajkonošů všech účastnických zemí a slavnostní večer zakončil koncert zpěvačky Ewy Farné.

ČTK

  58. kolo ELH: Hradec získal Prezidentský pohár, Kladno porazilo Boleslav

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com