Krejčíková se Siniakovou jsou v Paříži v semifinále. V českém derby zdolaly sestry Plíškovy

irozhlas.cz

Turnajové dvojky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly český deblový souboj ve čtvrtfinále grandslamového Roland Garros, sestry Karolínu a Kristýnu Plíškovy porazily dvakrát 6:4. Na pařížské antuce jsou v semifinále už počtvrté.

Bývalé světové jedničky ve čtyřhře Krejčíková a Siniaková si zahrály semifinále French Open poprvé v roce 2016, o dva roky později soutěž vyhrály a semifinále tam zažily i loni. Obě společně mají z Paříže i juniorský vavřín ze čtyřhry z roku 2013.

V utkání proti Plíškovým začaly brejkem při podání Kristýny, ale po ztrátě servisu Siniakové byl stav nerozhodný 2:2. Favoritky šly znovu do výhody po sedmé hře, kterou ukončila dvojchybou Karolína a stabilně podávající Krejčíková úvodní sadu dokončila.

Ve druhém setu nenabídly nasazené dvojky soupeřkám ani jeden brejkbol. O výhře rozhodly čistou hrou při podání Karolíny Plíškové na 5:4. Znovu na závěr podávala Krejčíková a po jejím servisu měla Siniaková při druhém mečbolu na síti snadnou práci.

Krejčíková se Siniakovou si letos zahrály finále Australian Open a získaly dva tituly na okruhu WTA; vyhrály Gippsland Trophy v Melbourne a na antuce vládly v Madridu.

Semifinále čtyřhry je na programu až v pátek, soupeřky českých tenistek vzejdou ze středečního duelu mezi polsko-americkou dvojicí Magda Linetteová, Bernarda Peraová a rusko-kazašským párem Anastasija Pavljučenkovová, Jelena Rybakinová.

Krejčíková navíc v Paříži hraje výborně i ve dvouhře. Poprvé v kariéře se na grandslamu probojovala do čtvrtfinále, v němž nastoupí ve středu proti Cori Gauffové z USA.

Ženy:

Čtyřhra – čtvrtfinále:
KrejčíkováSiniaková (2-ČR) – Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6:4, 6:4.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  Federer se na Laver Cupu rozloučí s tenisem, ve čtyřhře nastoupí s Nadalem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com