Jednání s diktátorem nebo manipulace ve jménu „míru“

Putinův rozhovor s americkým moderátorem Tuckerem Carlsonem byl ohlášen jako událost neuvěřitelného rozsahu. Stačí říci, že jen ukázka byla zhlédnuta milionkrát a aplikace, v níž Carlson zveřejnil plnou verzi, se stala nejstahovanější v App Store.

V ukázce z rozhovoru, která prostě překypovala patosem, Carlson prohlásil, že většina Američanů „netuší, proč Putin napadl Ukrajinu“.

A kremelský diktátor se o tom ochotně rozpovídal, přičemž začal historickou „pomluvou“ a činností historických postav. To podle něj mělo být pravděpodobně ospravedlněním války, kterou na Ukrajině rozpoutal.

Mimochodem, západní politici opakovaně poukazovali na to, že Putin se v souvislosti s rusko-ukrajinskou válkou chce chovat jako politik minulosti, připravený překreslit hranice silou.

Poté Putin opět vyslovil svůj oblíbený narativ, že to údajně nebylo Rusko, kdo začal válku na Ukrajině. Moskva se pouze snaží dokončit válku, která byla zahájena bez ní. Začátek byl podle Putinovy verze položen na Majdanu.

„Proč ten převrat? Proč ty oběti? Proč ohrožení Krymu? Proč zahájili akci v Donbasu? Tomu nerozumím,“ položil Putin otázku a poznamenal, že „státní převrat na Ukrajině provedla ozbrojená opozice s podporou CIA“.

Ruský prezident se rovněž pokusil ospravedlnit anexi Krymského poloostrova, když uvedl, že v roce 2014 bylo Rusko „nuceno vzít Krym pod svou obranu, protože ostrov byl ohrožen“.

Kremelský „stratég“ samozřejmě vytáhl i NATO a jako vždy manipuloval s fakty jako žonglér s kuželkami v cirkuse.

„Nikdy jsme nesouhlasili s rozšířením NATO, s tím, aby Ukrajina byla v NATO. Nesouhlasili jsme s tím, aby tam byla armáda, která není součástí NATO, aniž by to s námi bylo projednáno. Celá desetiletí jsme říkali: nedělejte to, nedělejte tamto,“ lamentoval krvavý diktátor.

Řešení situace podle Putina spočívá v tom, že Aliance „může čestně uznat kontrolu Ruska nad novými územími“, „existují možnosti, pokud je vůle“.

  Svět evakuuje Afghánistán.

Dalším spouštěčem bylo podle kremelského diktátora odmítnutí Ukrajiny plnit minské dohody.

To je opět čirá manipulace a další lež Kremlu – Rusko samo bylo kategoricky proti jakýmkoli diskusím, které by umožnily naplnění těchto dohod.

Vše výše uvedené podle Putina přivedlo obě země k 24. únoru 2022, ale jím stanovených cílů (zejména denacifikace) „zatím nebylo dosaženo“.

Je pozoruhodné, že zatímco Tucker Carlson pozorně naslouchal argumentům o „denacifikaci“, ani jednou se ruského diktátora nezeptal na bombardování Mariupolu, úder na obchodní centrum v Kremenčugu, těla civilistů v ulicích Bukurešti, odebírání dětí z okupovaných území a zatýkání civilistů.

Zajímavý detail – během celého rozhovoru padlo jméno současného amerického prezidenta Joea Bidena jen několikrát. Putin poznamenal, že s americkým vůdcem hovořil ještě před válkou.

„Tehdy jsem mu řekl: Jsem si jist, že děláte chybu historického rozsahu, když podporujete vše, co se tam na Ukrajině děje, a odstrkujete Rusko,“ řekl šéf Kremlu.

Na otázku, zda je ochoten obnovit dialog se Spojenými státy, pokud se změní obyvatel Oválné pracovny, však Putin odpověděl květnatě: „Nejde o žádnou konkrétní osobu“.

„V konečném důsledku jde o náladu elit, které zatím nechápou, že svět se nevyhnutelně mění,“ uzavřel Putin s tím, že Ameriku považuje za „komplikovanou zemi“, v níž není jasné, kdo vůbec rozhoduje.“

Otázka Carlsona, který nikdy neskrýval své sympatie k Trumpovi, směřovala právě k němu.

Sám Trump opakovaně projevil přátelský postoj k Putinovi a nedávno prohlásil, že by mohl ukončit válku na Ukrajině do 24 hodin.

Putin si také stěžoval na ukrajinského prezidenta a vyjádřil své zděšení nad tím, že údajně vydal dekret zakazující mírové rozhovory s Ruskem.

Ale i v této věci kremelský lhář manipuloval – ukrajinská strana ve svých dokumentech uvedla, že se současným ruským prezidentem Putinem není možné hovořit.

  Rusko padá na dno. Bohužel ne samo

Také ruský diktátor prohlásil, že chce „dosáhnout vyjednaného řešení situace na Ukrajině“ a že Rusko a Ukrajina „dříve či později dosáhnou dohody“.

Ruský diktátor opět obvinil Západ z rozpoutání války na Ukrajině a prohlásil, že „pokud chtějí USA zastavit boje na Ukrajině, musí tam přestat dodávat zbraně“.

Ruský prezident rovněž zdůraznil, že údajně „Rusko nemá žádné globální územní nároky a neplánuje vyslat své vojáky do Polska nebo Lotyšska“.

Podle diktátora „Spojené státy tlačí na slabé vedení Ruska, jako by si neuvědomovaly, jak to může ohrozit celý svět“ – tato věta je možná klíčem k celému rozhovoru.

Putin se snaží legalizovat před volbami, které se v Rusku budou konat velmi brzy. Navíc jak pro své voliče, tak především pro civilizovaný svět.

Snažil se Západu sdělit, že ho údajně „zajímá pouze Ukrajina“, proto kremelský agresor žádá USA, aby se jí „vzdaly, aby se všichni mohli rozejít“.

Nabídka byla učiněna. Jak na ni Západ zareaguje – ukáží nadcházející události.

Je však zřejmé, že čas kompromisů s Kremlem pominul, a dnes je zřejmé, že jakékoli ústupky Moskvě ze strany civilizovaného společenství jen podnítí nové choutky krvavého diktátora.

Není náhodou, že žádá Západ, aby mu dal Ukrajinu. Pokud se tak stane, stane se to pro ruského agresora carte blanche k páchání dalších zločinů v Evropě a poté i ve světě.

Zda výše uvedené rozhovory stojí za poslech, je na vás. Hlavní je slyšet to hlavní a vyvodit z toho závěry.

Správné závěry a učinit další správné kroky. Koneckonců to, jak budete jednat dnes, rozhodne o vašem zítřku.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com