Ukrajina oznámila tři mrtvé a 12 zraněných po ruských útocích na obytné čtvrti

Ruské vzdušné a dělostřelecké útoky zabily v noci na dnešek a během rána v rezidenčních částech tří ukrajinských měst v Doněcké oblasti nejméně tři lidi a dalších 12 zranily, uvedli šéf oblastní správy Vadym Filaškin a policie v regionu. Mrtví a zranění jsou podle nich ve městech Časiv Jar, Dobropillja a Myrnohrad. Útok v Myrnohradu poškodil nejméně 17 bytových domů, oznámila dříve doněcká oblastní prokuratura. Jednu oběť na životě dnes oznámilo i vedení ruské Kurské oblasti ležící u hranic s Ukrajinou.

Ve městě Dobropillja záchranáři objevili po dronovém útoku pod sutinami dvě těla, sdělila policie s tím, že šlo o muže ve věku 29 a 46 let. Ukrajinské letectvo ráno oznámilo, že se mu v noci na dnešek podařilo sestřelit 35 z 39 ruských dronů. Ve městě Časiv Jar zemřel 66letý muž při dělostřelecké palbě, sdělil regionální představitel Filaškin.

Myrnohrad podle doněcké oblastní prokuratury zasáhly v noci na dnešek tři rakety, patrně protiletadlové střely S-300. Mezi zraněnými je i 16letý chlapec. Nejstaršímu raněnému je naopak 95 let. Na fotografiích zveřejněných prokuraturou jsou vidět panelové domy se silně poškozenými fasádami a vyraženými okny, hromady sutin před domy a několik ohořelých aut.

V Oděse podle stanice BBC dron poškodil budovu průmyslového objektu. Úřady v Mykolajivu informovaly o poškozeném elektrickém vedení po dnešních nočních útocích.

V jedné z ruských vesnic poblíž ukrajinských hranic podle gubernátora Kurské oblasti Romana Starovojta po ukrajinském útoku začala hořet obytná budova, přičemž zemřela žena a její manžel utrpěl rozsáhlé popáleniny. Další dům ve vesnici byl poškozen.

Starovojt na telegramu také informoval o pádu jednoho z ukrajinských bezpilotních letounů a jeho vznícení v ropném skladu. Na místě zasahují hasiči.

ČTK

  Blinken uvedl, že mluvil s Lavrovem o výměně vězňů či anexi ukrajinských území

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com