Lékařské konzilium v Motole vyhodnotí stav Zemana po operaci

Lékařské konzilium dnes zhodnotí zdravotní stav bývalého prezidenta Miloše Zemana, který je v péči pražské Fakultní nemocnice Motol. Devětasedmdesátiletý Zeman se v Motole ve čtvrtek podrobil neplánované operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy, které způsobila krevní sraženina. Leží na jednotce intenzivní péče Kliniky kardiovaskulární chirurgie. Po operaci i přes víkend byl podle mluvčí nemocnice Pavlíny Dankové ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Motolská nemocnice má také dnes se souhlasem rodiny zveřejnit další informace o průběhu hospitalizace. V pátek uvedla, že zatím nelze určit, jak dlouho Zeman v nemocnici zůstane. Konzilium má dnes zhodnotit Zemanův aktuální stav a rozhodnout o dalším postupu léčby.

Zeman, který před rokem po deseti letech opustil prezidentskou funkci, přijel ve čtvrtek do motolské nemocnice na vyšetření. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček tehdy uvedl, že vzniklé zdravotní potíže souvisí i s cukrovkou, kterou bývalá hlava státu dlouhodobě trpí. Lékaři ještě ten samý den Zemana operovali. Při takzvaném hybridním zákroku mu intervenční radiologové a cévní chirurgové zprůchodnili tepny a obnovili prokrvení nohy.

ČTK

  MPSV teď navrhuje zvýšit krizové ošetřovné ze 70 na 80 pct příjmu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com