Z domova už nepracují skoro žádní státní zaměstnanci. Dále používají dezinfekci nebo roušky

irozhlas.cz

Téměř všichni státní zaměstnanci opět pracují ze svých kanceláří – na homeofficu zavedenému kvůli pandemii koronaviru nezůstává už skoro nikdo. Vyplývá to z odpovědí státních institucí pro Radiožurnál. V práci ale úředníci dál musí nosit roušky nebo používat dezinfekci.

Z domova už nepracuje například prakticky žádný ze zaměstnanců Finanční správy nebo Lesů České republiky. Zpátky do kanceláří se vrátili i pracovníci jihočeského krajského úřadu nebo Povodí Labe. A homeoffice neumožňuje ani Česká pošta.

„Vzhledem k tomu, že byla pandemická situace v létě poměrně příznivá, tak od homeofficu upouštíme. V případě zhoršení budeme operativně uvažovat, jestli část zaměstnanců nebude pracovat z domova,“ řekl Radiožurnálu mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Státní instituce už také většinou nemají své lidi rozřazené do oddělených týmů. Dřív k tomuto opatření přistupovaly kvůli tomu, aby se zaměstnanci v práci potkávali co nejméně a nemohli se mezi sebou nakazit.

Povinné respirátory

Například pro policisty ale dál platí přísná pravidla pro nošení ochrany nosu a úst. „Policisté musí používat ochranné prostředky při každém kontaktu s veřejností ve vnitřních prostorách. Na rámec toho musí při výkonu služby ve venkovních prostorách používat respirátor při každém kontaktu s veřejností, pokud je vzdálenost menší než dva metry,“ přibližuje mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Z domova naopak dál pracuje přibližně čtvrtina zaměstnanců České obchodní inspekce.

Úřady a státní firmy zároveň nevylučují, že pokud se na podzim pandemie zhorší, opatření opět změní a častější práci z domova zavedou znovu.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/

  V 87 letech zemřela legenda české hudební publicistiky Jiří Černý

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com