Komunisté, dezinformátoři a Babišův exzaměstnanec Vidlák v jednotě. Opravdu stačilo

Blížící se eurovolby přiměly antisystémové skupiny, aby se semkly, a tím ukázaly karty. Když soudružka Kateřina Konečná zve na agitační vystoupení „koalice STAČILO! pro volby do Evropského parlamentu“, představí nám najednou hned tři nebezpečné trendy v naší společnosti, které ohrožují demokracii.

Koalice Stačilo! zahajuje spanilou jízdu po českých a moravských městech. Začnou hned po Velikonocích. Ale už nyní vidíme, jak zdánlivě nesourodí členové koalice společně kopou proti demokracii, a ve prospěch zájmů Ruské federace. Otevřeně proruskou orientaci koalice Stačilo! vidíme hned v prvním bodu programu, kterým se pyšní na svém webu. Okázalé chcimírství není ničím jiným než podporou zločinné války Vladimira Putina proti Ukrajině jako první zemi Západu, který chce dobýt a ovládnout.

Soudruzi ze Stačilo! praví: „Mír je podmínkou rozvoje. Harašení zbraněmi musí vystřídat politická a ekonomická spolupráce. POŽADUJEME využití všech nástrojů k ukončení ozbrojených konfliktů, zamezení dalším ztrátám na životech a ekonomickým škodám, a naopak posílení výdajů na ochranu obyvatelstva. ODMÍTÁME financování zbrojení z rozpočtu EU, snahy zřídit společnou evropskou armádu a další posílání zbraní na Ukrajinu. PROSADÍME investice do ochrany obyvatelstva i rozvoje vlastního obranného průmyslu místo drahých nákupů mimoevropských zbraní a podpory války na Ukrajině.“

Asi není třeba podtrhovat, že soudruzi ve skutečnosti říkají něco naprosto amorálního a nepřijatelného. Jejich výzvy totiž neznamenají nic jiného než: Odevzdejme Vladimiru Putinovi ukrajinská území, která obsadil útočnou válkou – válečným zločinem, a nechme zaniknout Ukrajinu jako samostatný stát. Ponechme Ukrajince v područí vraždících hord vojáků Ruské federace, nechme je, ať se jako v Buči chovají na celé Ukrajině, ať vraždí, znásilňují a mučí, a připravme se na to, že Rusům zanedlouho odevzdáme další země včetně České republiky.

Antisystém v jednotě

Druhého dubna v Rychnově nad Kněžnou dle webu koalice Stačilo! proběhne „Setkání s europoslankyní Kateřinou Konečnou, kandidáty do Evropského parlamentu Milanem Krajčou, Petrou Rédovou a Janem Skalickým a bloggerem Vidlákem“.

  Miliony v kampani. Babiš se do své knihy nechal fotit za statisíce

Komunisté, dezinformátoři a bývalý zaměstnanec exkomunisty a imperialistického vykořisťovatele pracujících Andreje Babiše našli dojemnou shodu při kandidatuře do Evropského parlamentu. Jejich iniciativa je o to dojemnější, že Evropskou unii, do jejíhož parlamentu se chtějí dostat a pobírat pěkný plat z evropských peněz, vidí jako symbol zla. A přímo v programu na webu Stačilo! píšou: „ODMÍTÁME růst kompetencí EU na úkor členských států a současné mechanismy rozhodování v EU umožňující velkým zemím přehlasovávat malé. ZABRÁNÍME prohlubování integrace EU, rušení práva veta i zavádění tzv. dvourychlostní Evropy. Vždy se budeme řídit v první řadě potřebami a zájmy České republiky a jejích občanů.“

Nevím, zda mají někde v záloze paťaté vysvětlení, že chtějí unii za její peníze v Evropském parlamentu sofistikovaně rozložit zevnitř. Anebo si, při vědomí intelektového potenciálu své cílové skupiny, vůbec nelámou hlavu s tím, že si jejich výroky a činy naprosto zásadně odporují, jsou v protikladu. Je pravda, že si s tím asi moc starostí dělat nemusí – jejich voličům to, že si odporují a popírají sami sebe, nedojde. Pro jejich cílovku je zásadní použití klíčových slov – ve zkratce „EU FUJ“.

Nemyslím, že je nějaký potenciální volič soudruhů, dezinformátorů a osob blízkých kapitalistovi Babišovi schopen poznat, že i přes použití těch klíčových slov proti EU se soudruzi ze Stačilo! chtějí na unijních penězích přiživovat jako europoslanci. Taková úvaha je pro čtenáře Vidláka, posluchače Petry Rédové a sympatizanta Kateřiny Konečné nejspíše příliš náročná. Takže soudruzi mají volné pole působnosti, a něčím jako logika nebo vnitřní souvislost myšlenek se nemusí zdržovat. Jednou přece řekli EU FUJ a na to (podobně jako dobře napodmiňovaný Pavlovův pes) jejich voliči zareagují, a víc si s programem a cíli nemusí dělat hlavu.

Lži, fabulace a překrucování

Fascinující je, jak se komunisté a celá koalice přiblížili obvyklé argumentaci dezinformátorů, kteří za ně kandidují do EP (Petra Rédová) či jim jejich setkání s občany ozdobí svou aureolou z dezinformační scény (bývalý Babišův zaměstnanec Vidlák). V požadavcích na webu Stačilo! nacházíme stejné nesmysly a stejně manipulativní techniky, jaké používají jak řadoví dezinformátoři, tak v kampaních Andrej Babiš.

  Janeček: Síť vlivných lidí mě chce podpořit. Mám velkou šanci být prezident

Cituji web: „POŽADUJEME ochranu práva na soukromí, svobody slova a sdružovacího práva. ODMÍTÁME nálepkování odlišných názorů coby nepřátelské propagandy, ideologicky motivované přepisování historie. ZABRÁNÍME jakýmkoli pokusům o omezování přístupu k informacím – cenzuru, rušení hotovosti i pokusům o zavádění prvků tzv. sociálního kreditu.“

Svoboda slova je u nás chráněna tak dobře, že to ohrožuje bezpečnost naší země. Jedním z klíčových faktorů posilujících rozpolcení společnosti jsou dezinformace, a ještě zásadnější je ohrožení národní bezpečnosti České republiky svobodným šířením prolhané ruské propagandy a ruských zájmů. Sám program Stačilo! je dobrou ukázkou obhajoby Putinových zájmů v českém prostředí. Přesto členům Stačilo! nikdo nebrání lhát a podporovat Putinovy zájmy ani v politickém programu koalice, ani na besedách s občany.

Svoboda shromažďovacího práva je zajištěna tak dobře, že policie raději silou nezabrání, aby se propagandou zbuntovaní zemědělci neshromáždili před sídlem vlády a nevysypali tam haldu kravských výkalů. Žádná cenzura zde není, kdyby byla, museli by mít minimálně dva členové plánovaného dýchánku v Rychnově smazané facebookové účty a weby. Jak paní Petra Rédová, tak Vidlák šířili nebezpečné a poplašné dezinformace. Přesto jim nikdo ze strany státu neřekl křivé slovo. A konečně úplné převrácení reality na hlavu je, že koalice zahrnující komunisty straší lidi tím, že demokratická vláda chce zavést něco jako „sociální kredit“. Nástroj pokročilé totalitní digitální kontroly občanů, který zavedla komunistická Čína.

Oni – Stačilo! včetně komunistů – chtějí zabránit zavedení sociálních kreditů, které nikdo z demokratické vlády nechce zavést podobně, jako Andrej Babiš nechtěl v prezidentských volbách zavléct naši zemi do války, do které ji nikdo zavléct nechtěl.

Kritika vlády je oprávněná

Ukázek naprosté slaboduchosti, prolhanosti a sprostých manipulací ve výstupech koalice Stačilo! vyrážející na spanilou jízdu po vlastech českých a moravských by bylo na jejich webu k nalezení mnohem víc, ale není valný důvod citovat další hlouposti a polopravdy. Ale i já musím přiznat, že v jednom má koalice Stačilo! pravdu. Totiž v kritice vlády premiéra Petra Fialy. Určitě bych se ale se soudružkou Konečnou, paní Rédovou či Vidlákem neshodl v tom, za co Fialovu vládu kritizovat. Já její hlavní chybu vidím v tom, že dosud neposlala do poslanecké sněmovny vládní návrh dvou zákonů: zákona o potírání dezinformací a zákona proti šíření ruské propagandy. Ale myslím, že by to Fialova vláda do konce svého mandátu měla ještě stihnout. Program a výstupy koalice Stačilo! ukazují, že oba ty zákony naše země skutečně potřebuje.

  Ševčík žaluje Vysokou školu ekonomickou kvůli odvolání z funkce děkana

Zdroj: Forum24

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com