Masivní útok na vojenské letiště v Rostovské oblasti. Panika v Rusku.

Morozovský okres Rostovské oblasti, kde se nachází vojenské letiště Morozovsk, byl v noci na pátek 5. dubna napaden „masivním útokem“ dronů.

„Podle předběžných údajů bylo v Morozovské oblasti zničeno přes 40 cílů protivzdušné obrany. V důsledku útoku byla poškozena elektrická rozvodna. Probíhají práce na obnovení dodávek elektřiny,“ stojí v telegramu šéfa zmíněné oblasti Golubeva, zveřejněném několik hodin po incidentu.

Je tu však jedno ale – samotné vojenské letiště Golubev nezmiňuje, ačkoli, právě zde sídlí 559. gardový bombardovací letecký pluk 1. gardové smíšené letecké divize Vzdušných sil Ruské federace (v/h 75 392 Vojenského ministerstva Ruské federace).

Právě na tomto letišti mimo jiné sídlí víceúčelové stíhačky Su-35 a frontové bombardéry Su-24, Su-24M a Su-34, z nichž Rašisté odpalují KAB na ukrajinská města a obce.

Ukrajinské zdroje poznamenávají, že v noci na 5. dubna byla napadena i další ruská města, kde se nacházejí vojenská letiště.

Konkrétně se jedná o města Jeisk v Krasnodarském kraji a také město Engels v Saratovské oblasti. Ruské ministerstvo války však oznámilo pouze zničení bezpilotních letadel nad řadou svých regionů.

Agentury Reuters a AFP s odvoláním na nejmenované ukrajinské zpravodajské důstojníky uvedly, že na letišti v Morozovsku bylo zničeno šest vojenských letadel a osm dalších bylo poškozeno.

Ukrajinská média s odvoláním na mluvčího SBU poznamenala, že při úderu na letištní komplex v Morozovsku bylo zabito nebo zraněno asi 20 ruských vojáků.

Úřady Rostovské oblasti uvedly, že v důsledku výbuchu výbušného zařízení na jednom z bezpilotních letounů, který údajně spadl v blízkosti letiště, bylo zraněno pouze 8 osob.

Je pozoruhodné, že útok na místní letiště hlásili také místní obyvatelé, kteří si nárokovali četné bezpilotní letouny a napočítali přes 60 výbuchů.

Zaznamenali také, že v některých částech města došlo k výpadkům elektřiny.

  Poučení z případu Peterkové: Hnutí jednotlivců k odpovědnosti za šíření dezinformací

Údery na rašící letiště nejen fyzicky ničí zařízení okupantů, ale také způsobují obrovské reputační ztráty agresivní Moskvě.

Tak jen během února a začátkem března letectvo AFU zničilo tucet a půl ruských letadel.

V důsledku útoku bezpilotního letounu na letiště Solcy v Novgorodské oblasti z 21. srpna se Ukrajině poprvé podařilo zcela zničit ruský strategický jaderný bombardér.

Tato skutečnost nabývá ještě většího významu, když uvážíme, že rusku nezbyla žádná strojírenská základna pro novou konstrukci takových strategických letounů.

Kromě toho 23. února obranné síly oznámily, že nad Azovským mořem byl sestřelen ruský letoun A-50.

GŠO poznamenalo, že byla sestřelena nová modernizovaná ruská verze letounu, která stála 350 milionů dolarů.

Uvedený A-50 byl druhým takovým letounem, který AFU zničila od začátku války. Dříve se však mělo za to, že ruské letouny A-50 je „nemožné sestřelit“.

Jediné, čeho jsou podle ukrajinské armády Rašisté na jihu nyní schopni, je nahradit sestřelené A-50 průzkumnými drony.

Takže panika, která vznikla na blatech po útoku na Morozovsk, je zcela oprávněná – a s každým takovým útokem se pomyslná síla „druhé armády světa“ rozplývá.

To samozřejmě neznamená, že Moskva nemá žádné zdroje. Znamená to však, že při správném přístupu je možné s raziči úspěšně bojovat, což ukrajinská armáda dělá.

Jediné, co dnes ukrajinské ozbrojené síly potřebují, je podpora západních spojenců – skutečná, jednotná a monolitní. Vždyť Ukrajinci brání nejen svou zemi a nejen Evropu.

Ukrajinští hrdinové dnes brání základní evropské hodnoty, osy civilizovaného světa.

A stejně jako Morozovsk slouží jako mezník rusko-ukrajinského etnického rozdělení, tak Ukrajina brání civilizaci před středověkým, barbarským Ruskem.

Pamatujte, že Kreml nedřímá, a zatímco čtete tyto řádky, ruský svět podniká další pokus o vstup do vašeho domova. Kdo vás před tím ochrání – tomu dobře rozumíte.

  Spojené státy říkají o možném vměšování Ruska do voleb

Přemýšlejte, pánové Evropané, a dělejte správné závěry. Vždyť váš zítřek závisí na tom, jaké kroky učiníte dnes.

Autor: Franz Hoffman

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com